Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Orbán most azzal hergel, hogy a baloldal a háború oldalán áll

Rövid dolgozatában gyakorlatilag bevallotta, hogy nem akar Putyin ellensége lenni.

„A baloldal a háború oldalán áll – akkor is, ha ezt nem tudja” – kábítja követőit Orbán Viktor a legújabb Facebook-posztjában, éppúgy, ahogy a koronavírus-járvány közepén azzal uszított, hogy „az ellenzék a vírusnak szurkol”.

A miniszterelnök, akik évek óta módszeresen kiszolgáltatta Magyarországot Putyinnak, most sem a saját felelősségét látta meg az orosz-ukrán háborúban, hanem szerinte az ellenzék az, aki veszélybe sodorja hazánkat.

„Mert amit ők mondanak, és amit ők akarnak, az belevisz bennünket a háborúba. Katonát küldeni az azt jelenti, hogy részesei leszünk egy háborúnak. Fegyvert küldeni az azt jelenti, hogy akinek szállítunk, az lehet, hogy majd örülni fog, de akivel szemben azt a fegyvert használják, annak az ellenségei leszünk, a Jóisten tudja pontosan, mennyi ideig” – szűköl Facebook-posztjában „Európa erős embere”, valójában azt ismerve be, hogy nem akar Putyin ellensége lenni.

Orbán szerint ugyanis ha Magyarországon át szállítják a fegyvert Kárpátaljára, „ezzel katonai célponttá alakítanánk az éppen Kárpátalján áthaladó konvojt – egy olyan helyen, ahol még nincs is háború –, az azt jelenti, hogy mi vittük oda, mi provokáltuk oda a háborút” – fejtette meg.

A teljes, rendhagyó módon szöveges bejegyzés – melyet ezúttal szintén rendhagyóan nem az állami MTI-ben hozatott le neki Havasi Bertalan – itt olvasható:

A baloldal a háború oldalán áll – akkor is, ha ezt nem tudja. Mert amit ők mondanak, és amit ők akarnak, az belevisz…

Posted by Orbán Viktor on Friday, March 4, 2022

Kapcsolódó friss hírek