Baleset

Két férfit holtan találtak Budapesten

Belföld

Hol a pénz? „Az uniós támogatásoknak köszönhetően szárnyalnia kellene a magyar agráriumnak, ehhez képest kiürül a magyar vidék”

Baleset

Halálos balesetet okozott egy 32 éves férfi, majd elsétált a helyszínről

Orbán: a NATO akkor véd meg bennünket, ha mi is készen állunk arra, hogy megvédjük magunkat

A NATO akkor véd meg bennünket, ha mi is készen állunk arra, hogy megvédjük magunkat – magyarázta Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában.

A miniszterelnök úgy okoskodott, hogy ha egy ország békét akar, akkor valamilyen erővel rendelkeznie kell, és ez az erő két forrásból jöhet: a saját és a szövetségesei erejéből.

De „ha nincs saját erőd, akkor nincs szövetségesed se, mert senki nem fogja az életét kockáztatni, és a pénzét feláldozni azért, hogy téged megvédjen, miközben te nem készültél fel arra, hogy megvédd magad” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezért Magyarországnak néhány évvel ezelőtt haderőfejlesztést kellett indítania – folytatta. Erről is volt vita, de „itt sziklaszilárdnak kell lenni”, mert ha a felkészülést egy ilyen konfliktusra nem kezdi meg időben az ország, az elvesztegetett éveket később nem lehet pótolni. Egy hadiipar fölfejlesztése ugyanis „sok hosszú esztendő” – mesélte a miniszterelnök.

Ez is érdekelhet:
Zuhan a forint, már 386 fölött az euró ára

Orbán Viktor Brüsszelbe utazik

Email fiókja buktatott le egy 23 éves férfit, súlyos fotókat tárolt a mobilján

Már két kutatás szerint is népszerűbb a Tisza a Fidesznél

Magyar Orbánnak: A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!

Kezdődik az oroszpárti Fidesz ’56-os rendezvénye: a sajtót már kordonok mögé zárták

Orbán Viktor fejéből a hangok: lesz nagy csodálkozás 2025-ben