Orbán bemondta, hogy őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát!

Európa folyton, mindenkivel háborúzó „erős embere” szerint ebből a háborúból most ki kell maradnunk.

Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! címmel Orbán Viktor kedden arról tájékoztatta a követőit, hogy a szomszédunkban a barátja és szövetségese éppen halomra bombáz többek között lakott területeket is háború zajlik, és hogy most akkor a biztonságunkat fenyegető kihívással eltökélten és egységesen kell szembeszállnunk, ahogyan „a koronavírus és az azzal járó gazdasági válság idején is”!

A kormányfő azt mondta, ma erősebbek vagyunk, mint korábban, a szövetségeseinkkel közösen képesek vagyunk megőrizni a biztonságunkat. Hozzátette: meg kell védeni a magyar gazdaságot is, fékezni kell az energiaárak emelkedését. „Ne mi magyarok fizessük meg a háború árát!” – egyszerűsítette le a szomszédunkban zajló, többnyire az ő aknamunkájától sem független orosz agresszió lényegét.

Orbán, aki egyszer már állítólag „kizavarta” az oroszokat, úgy értékelt: történelmünkből „túl jól ismerjük” a háború következményeit, ezért nem sodródhatunk bele egy fegyveres konfliktusba. Ebből a háborúból ki kell maradnunk – szögezte le. Ugyanakkor segíteni kell azoknak a magyaroknak és ukránoknak, akik otthonukat hátrahagyva a háború elől menekülnek.

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki azért, hogy az elmúlt napokban „egy emberként mozdult meg az ország” és segített a bajbajutottakon.

Kapcsolódó hírek