Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Covid: a jövő héten minden korlátozás megszűnhet Angliában

„A biztató járványügyi folyamatok tartósnak bizonyulnak.”

Utcai maszkárus Londonban 2020. március 24-én.
Utcai maszkárus Londonban 2020. március 24-én. Fotó: Flickr/Nickolay Romensky

A jövő héten megszűnhet a koronavírus-járvány megfékezésére korábban hozott összes korlátozás Angliában – közölte a londoni miniszterelnöki hivatal vasárnap.

A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson miniszterelnök várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy a jövő hét folyamán hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó járványügyi intézkedések.

Johnson erre már a hétfőig tartó parlamenti szünet kezdete előtti utolsó alsóházi ülésnapon, február 9-én egyenes utalást tett. Akkori rövid tájékoztatójában közölte: február 21-én, a parlamenti szünet utáni első napon ismerteti részletesen, hogy a kormány új stratégiája szerint az ország hogyan tud a továbbiakban együtt élni a koronavírussal.

Azt azonban már akkor bejelentette, hogy ha a biztató járványügyi folyamatok tartósnak bizonyulnak, várakozása szerint a kormány a még érvényben lévő utolsó hazai korlátozásokat is feloldhatja, beleértve azt a jogi kötelezettséget, amelynek alapján elkülönítésbe kell vonulniuk mindazoknak, akiknek koronavírustesztje pozitív lett.

A legutóbbi adatok egyértelműen a nagy-britanniai koronavírus-járvány visszavonulását mutatják. A brit egészségügyi minisztérium legfrissebb kimutatása szerint a szombat este zárult 24 órában 34 377, az utóbbi egy hétben 317 283 koronavírus-szűrési lelet bizonyult pozitívnak az Egyesült Királyság egészében. Az elmúlt egy hétben kimutatott új koronavírus-fertőződések száma 24,6 százalékkal csökkent az előző heti adathoz képest.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten