Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Fidesz: ha a baloldalon múlna, a főzés is négyszer drágább lenne

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke táplálékot vesz fel.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke táplálékot vesz fel.

A Fidesz szerint ha „a baloldalon” múlna, akkor a főzés is négyszer drágább lenne, mert a rezsicsökkentés nélkül már Magyarországon is elszálltak volna az energiaárak! (Így azonban szerencsére csak a rekord magas infláció, a folyamatosan növekvő élelmiszerárak miatt drágábbak – a szerk.).

Az állampárt az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd politikusai által tartott keddi sajtótájékoztatóra reagált, amelyen az ellenzéki pártok áfa-csökkentést sürgették.

Egyre tovább veszélyezteti a kormány az emberek megélhetését!

Egyre tovább veszélyezteti a kormány az emberek megélhetését!Barabás Richárd,a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere Korózs Lajosaz MSZP országgyűlési képviselőjeaz ellenzék közös országgyűlésiképviselő-jelöltje, Heves 3. Dudás Róbert, az ellenzék közös országgyűlésiképviselő-jelöltje, Heves 2.#egységbenmagyarországért #csakfelfelé #magyarországmindannyiunké

Posted by Magyar Szocialista Párt on Tuesday, February 15, 2022

A Fidesz erre válaszul annyit bírt mondani, hogy elképesztő az a kétszínűség, hogy az a baloldal beszél a megélhetésről, amely kormányzása alatt megélhetési válságot és sorozatos megszorításokat hozott a magyarokra és még a koronavírus-járvány okozta válság alatt sem szavazott meg semmilyen, a magyar lakosság megélhetését segítő családtámogatást, adócsökkentést, árstopot és béremelést.

Ha a baloldalon múlna, akkor semmi nem védené a magyar lakosságot a brutálisan növekvő világpiaci energiaáraktól és a – Fidesz szerint csupán emiatt – megemelkedett inflációtól. Ha a baloldalon múlna, akkor a Korózs Lajos által emlegetett háziasszonyoknak a főzés is négyszer drágább lenne, mert a rezsicsökkentés nélkül nálunk is már elszálltak volna az energiaárak, ugyanis 26 uniós tagállam fővárosában a lakossági gáz ára négyszerese a magyar családok által fizetett árnak – írta az Orbán-párt.