Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Mit érdemes tudni az elektromos rollerekről?

Mit érdemes tudni az elektromos rollerekről?

Régóta gondolkodsz egy elektromos roller beszerzésén, de eddig még több bizonytalanság is volt benned ezzel kapcsolatban? Ismerd meg közelebbről, mire kell figyelned és milyen előnyökkel bír, ha mellette döntesz!

Hatótáv és sebesség, a lényeges különbségek

Manapság igen népszerű közlekedési eszköz az elektromos roller. Több gyártó többféle típusa közül választhatunk, de gyakorlatilag a legfőbb különbség az eszközök hatótávolságában és a maximális sebességükben rejlik.

Az elektromos rollerek aktuális kínálatában a felhasználói visszajelzések alapján a legkedveltebb modellek a Xiaomi gyártó eszközei. Hazánkban a Xiaomishop.hu-nál kapható elektromos roller választék 20 km-es hatótávnál és 20 km/óra maximális sebességnél kezdődik, a legnagyobb pedig 45 km-es hatótávolságú.

A hatótávnál mindenképp figyelembe kell venni, ezek a maximális értékek, feltételezik az ideális körülményeket; 75 kg-os vezetőt, keményre fújt gumikat, 25 fokos sík terepet és megállások-gyorsítások nélküli haladást.

Milyen előnyökkel bír egy elektromos roller?

Egy elektromos roller hihetetlenül megkönnyítheti a hétköznapi közlekedést. A városi forgalomban rendkívüli előnye a mobilitása, használata pedig egyszerű és kényelmes, sőt még környezettudatos is.

Okoseszköz lévén, az első használat előtti mobilalkalmazással való párosítása vesz igénybe egy picit hosszabb időt, ezt követően azonban csak fel kell hajtani a kormányt, megnyomni a bekapcsológombot és már gurulhatunk is.

Az elektromos rollerrel való közlekedéshez nincs szükség jelenleg jogosítványra, de erősen javasolt a KRESZ beható ismerete, illetve a biztonság érdekében bukósisak viselése, bár ez sem kötelező az aktuális jogszabályok szerint.

A legnagyobb előnye az említett mobilitása, a rendszeres dugóban ülés és tömegközlekedési eszközre való várakozás helyett remek alternatív közlekedési eszköz. Könnyen gurulhatunk vele végig a város útjainak szélén, a kerékpársávban, de a Xiaomi rollerek mindegyike rendelkezik gyalogos üzemmóddal, amely korlátozza a sebességet 2 km/h-ra, így járókelők között körültekintően szintén haladhatunk.

Környezetbarát közlekedési forma

Az időjárási viszonyoknak ugyan egy elektromos roller használatával ki vagyunk szolgáltatva, de amellett, hogy megfelelő öltözetben elég tág határok között tudunk vele közlekedni, a környezetünk védelme érdekében is nagy lépést teszünk.

Mivel a roller elektromos, a töltéséről rendszeresen, időben gondoskodni kell, valamint hosszabb táv esetén a konnektorról való töltés lehetőségének megtervezése szükséges. Közvetlenül azonban nem termel káros anyagot.

Hogyan válasszunk?

Elektromos roller vásárlása előtt ajánlott mindenképp felmérni, milyen környéken lakunk és milyen távolságot szeretnénk vele megtenni. Ezek ismeretében az eszköz hatótávolsága és maximális kapaszkodóképessége a legfontosabb paraméter.

Kapcsolódó friss hírek