Baleset

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Bulvár

Hadházy Ákos is beleszállt az ATV-be: „a demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna”

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

A megfelelő virágtartó megtalálása

Nincs is jobb annál, mint megtölteni az otthonunk kül- és beltereit zöld növényekkel. Mivel nemcsak szuper esztétikai látványt nyújtanak, hanem hihetetlen egészségügyi előnnyel is járnak.

https-__lakberbazar.hu_ - 2022 február - Cikk4

Ennek a megvalósításához pedig rengeteg virágcserépre lesz szükségünk. A megfelelő darabok kiválasztása azonban nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek hangzik. Van néhány részlet, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt nekivágunk a megvásárlásuknak.

Fontos az ideális méret

A túl nagy edényben lassan, míg a túl kicsi edényben rendkívül gyorsan szárad a talaj. Így az első esetben a növényünk hajlamosabb lesz a gyökérrothadásra, míg a második esetben sokkal gyakrabban kell öntözni. Továbbá, ha a növény gyökérzetének nincs elég helye, a növekedése is megállhat.

Amikor új növény számára választunk cserepet, ügyeljünk arra, hogy olyanra essen a választásunk, amely teret ad a növényeknek a növekedéshez. Vásároljunk olyan virágtartót, amelynek átmérője legalább egy hüvelykkel nagyobb, mint a növény gyökértömegének átmérője, és ha arra számítunk, hogy a növény gyors ütemben fog növekedni, akkor használjunk legfeljebb négy hüvelykkel szélesebb kaspót.

De a vízelvezetés is nagyon fontos, mert a növények gyökerei nem lehetnek egész nap álló vízben. Sok cserepet viszont gyárilag nem látnak el vízelvezető lyukakkal vagy bármilyen más elvezetési móddal. Ennek ellenére nincs kőbe vésve, hogy emiatt ne vásárolhatnánk meg őket. Azt is csinálhatjuk például, hogy a növényeket alul lyukacsos műanyag edénybe tesszük, ezt az egészet pedig a dekoratív tartóba.

Esztétikai szempontok figyelembevétele

A méret nem csak a fentebb felsorolt szempontok miatt számít. Amennyiben alacsonyabb növényekkel rendelkezünk, akkor érdemes inkább laposabb, nagyobb átmérőjű virágtartókat vásárolnunk. Míg a terebélyesebb növényfajták egy szélesebb kaspóban mutatnak a legjobban.

De az is rendkívül fontos, hogy az egyes növényekhez a megfelelő színű kaspót válasszuk. Mivel a tarka-barka virágok inkább az egyszínű kaspókban érvényesülnek jobban, mint a fehér, bézs, szürke és fekete, míg az egyszerűbb növényeket a színesebb és mintásabb virágtartók emelik ki remekül.

Ha ezek még az otthonunk többi részének stílusával is harmonizálnak, akkor megütöttük a főnyereményt. A Lakberbazár virágtartók kínálatában érdemes körülnézni, biztosan találunk megfelelőt!

Elhelyezés

Sokan a kevés hely miatt lemondanak a növények csodaszép látványáról és jótékony hatásáról az otthonukban. Evidens, hogy egy kis lakásba nem egy hatalmas szobafikuszt fogunk választani, de számos egyéb, kisebb beltéri növény is létezik, amely kisebb helyeken is remekül szuperál.

Arról nem is beszélve, hogy ma már számos kreatív módszer létezik a növények beltéri tárolására – a fali virágedényektől kezdve a lógó függőkosarakon át a függőleges virágtartókig.

De ha igazán egyszerűen gondolkodunk, akkor akár a hűtő tetején vagy a kád szélén is elhelyezhetjük őket, mivel ott is remekül mutatnak.

Ez is érdekelhet: Rengeteg benzinkút csődölhet be az üzemanyagár-stop miatt

Kapcsolódó hírek

Lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin egy 17 éves lánnyal a fedélzetén

Megvan Magyarország Szépe, Katzenbach Andrea az ország szépségkirálynője

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Lopnak, aztán még utána is lopnak: 5000 forint lesz a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjára a belépő

Nem szülnek a magyarok: soha nem született olyan kevés gyerek, mint idén áprilisban

Üzent Karsai Dániel a kormánynak: „Meghalni nem habostorta. Elkélne a segítség.”

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Az év egyik legszebb meteorraja érkezik, látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!