Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

A megfelelő virágtartó megtalálása

Nincs is jobb annál, mint megtölteni az otthonunk kül- és beltereit zöld növényekkel. Mivel nemcsak szuper esztétikai látványt nyújtanak, hanem hihetetlen egészségügyi előnnyel is járnak.

https-__lakberbazar.hu_ - 2022 február - Cikk4

Ennek a megvalósításához pedig rengeteg virágcserépre lesz szükségünk. A megfelelő darabok kiválasztása azonban nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek hangzik. Van néhány részlet, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt nekivágunk a megvásárlásuknak.

Fontos az ideális méret

A túl nagy edényben lassan, míg a túl kicsi edényben rendkívül gyorsan szárad a talaj. Így az első esetben a növényünk hajlamosabb lesz a gyökérrothadásra, míg a második esetben sokkal gyakrabban kell öntözni. Továbbá, ha a növény gyökérzetének nincs elég helye, a növekedése is megállhat.

Amikor új növény számára választunk cserepet, ügyeljünk arra, hogy olyanra essen a választásunk, amely teret ad a növényeknek a növekedéshez. Vásároljunk olyan virágtartót, amelynek átmérője legalább egy hüvelykkel nagyobb, mint a növény gyökértömegének átmérője, és ha arra számítunk, hogy a növény gyors ütemben fog növekedni, akkor használjunk legfeljebb négy hüvelykkel szélesebb kaspót.

De a vízelvezetés is nagyon fontos, mert a növények gyökerei nem lehetnek egész nap álló vízben. Sok cserepet viszont gyárilag nem látnak el vízelvezető lyukakkal vagy bármilyen más elvezetési móddal. Ennek ellenére nincs kőbe vésve, hogy emiatt ne vásárolhatnánk meg őket. Azt is csinálhatjuk például, hogy a növényeket alul lyukacsos műanyag edénybe tesszük, ezt az egészet pedig a dekoratív tartóba.

Esztétikai szempontok figyelembevétele

A méret nem csak a fentebb felsorolt szempontok miatt számít. Amennyiben alacsonyabb növényekkel rendelkezünk, akkor érdemes inkább laposabb, nagyobb átmérőjű virágtartókat vásárolnunk. Míg a terebélyesebb növényfajták egy szélesebb kaspóban mutatnak a legjobban.

De az is rendkívül fontos, hogy az egyes növényekhez a megfelelő színű kaspót válasszuk. Mivel a tarka-barka virágok inkább az egyszínű kaspókban érvényesülnek jobban, mint a fehér, bézs, szürke és fekete, míg az egyszerűbb növényeket a színesebb és mintásabb virágtartók emelik ki remekül.

Ha ezek még az otthonunk többi részének stílusával is harmonizálnak, akkor megütöttük a főnyereményt. A Lakberbazár virágtartók kínálatában érdemes körülnézni, biztosan találunk megfelelőt!

Elhelyezés

Sokan a kevés hely miatt lemondanak a növények csodaszép látványáról és jótékony hatásáról az otthonukban. Evidens, hogy egy kis lakásba nem egy hatalmas szobafikuszt fogunk választani, de számos egyéb, kisebb beltéri növény is létezik, amely kisebb helyeken is remekül szuperál.

Arról nem is beszélve, hogy ma már számos kreatív módszer létezik a növények beltéri tárolására – a fali virágedényektől kezdve a lógó függőkosarakon át a függőleges virágtartókig.

De ha igazán egyszerűen gondolkodunk, akkor akár a hűtő tetején vagy a kád szélén is elhelyezhetjük őket, mivel ott is remekül mutatnak.

Kapcsolódó friss hírek