Holttestet találtak egy szigetszentmiklósi házban

Holttestet találtak a tűzoltók egy szigetszentmiklósi házban vasárnap.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta: vasárnap reggel háromnegyed nyolckor érkezett a segélyhívás, hogy sűrű füst jön ki egy családi házból Szigetszentmiklóson, a Boglya utcában, és nem kizárt, hogy tartózkodik valaki odabent.

Tíz szigetszentmiklósi tűzoltó két járművel néhány percen belül a helyszínre ért, lángok addigra már nem voltak, csak füst áramlott ki a ház ablakán. A tűzoltók behatoltak a hatvan négyzetméteres téglaházba és hőkamerát is használva keresni kezdték a lakásban lévő embert, amit nehezített, hogy az épületben rengeteg bútor, rongy és egyéb szemét volt felhalmozva.

Az egyik szoba padlóján találtak egy embert, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az öt négyzetméteren izzó rongyokat és szemetet eloltották a tűzoltók, majd egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a házat. Jelenleg vizsgálják a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

A katasztrófavédelem figyelmeztetett: ha sok éghető anyagot halmozunk fel, az nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. A környezetünk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos.

Kapcsolódó hírek