Rendkívüli bejelentés: Budapest vizes világbajnokságot rendez idén

Rendkívüli bejelentés: Budapest vizes világbajnokságot rendez idén
Fotó: Pixabay/skeeze

Fukuoka visszalépése után Budapest ad otthont június 18. és július 3. között az idei vizes világbajnokságnak – jelentette be hétfőn a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA).

Idén Fukuokában került volna sor az eredetileg 2021-ről elhalasztott vb-re, ám a FINA a múlt kedden erősítette meg hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel eltolt, 2022. május 13-29-re tervezett eseményt 2023. július 14. és 30. között bonyolítják le, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják.

A nemzetközi szövetség a 2022-es budapesti vb-ről hozott mostani döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.

Egyszer már „jól sikerült”

Budapesten eddig egyszer, 2017-ben rendeztek világbajnokságot, az többnyire arról maradt emlékezetes, hogy az Orbán-kormány és köre úgy szétlopta a kapcsolódó beruházásokat, hogy végül ötszörösébe került az adófizetőknek, mint ahogy tervezték.

Az Index emlékeztet, két héttel ezelőtt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár még úgy nyilatkozott, hogy nincs realitása a budapesti rendezésnek, hiszen nincs elég idő felkészülni.

Kapcsolódó hírek