Idős hölgy a Mokkában: Magyarországon is megjelent az új variáns, a lopakodó omikron

Müller Cecília szerepel a TV2 Mokka című műsorában 2022. február 4-én.
Müller Cecília szerepel a TV2 Mokka című műsorában 2022. február 4-én.

Magyarországon is megjelent az omikron új, fertőzőbb variánsa – derült ki az Isten tudja honnan előkerült Müller Cecília péntek reggeli nyilatkozatából.

Az egykori nagyvenyimi háziorvosnak a kormánypárti TV2 Mokka című műsorában volt jelenése, ahol mesélt a vírus új fajtájáról, illetve arra is kitért, hogy mennyire kell aggódnunk miatta!

„A hagyományos PCR-tesztekkel továbbra is kimutatható, ugyanakkor vannak olyan speciális, omikron-specifikus tesztek, amelyek egy részét a »lopakodó« kikerüli, tehát azokkal nem detektálható. Bár kicsit félelmetes, hogy »lopakodó«, de nem kell megijednünk tőle, a jelenlegi ismereteink és adataink szerint körülbelül ugyanaz a klinikai viselkedése, mint a többinek. Sem súlyosabb kórképet nem okoz, sem más szervet nem támad”

idézte a Blikk az asszonyt.

Hazánkban a hivatalos közlés szerint az omikron eredeti variánsa a domináns (a fertőzések 94 százalékát már ez a változat okozza), de Müller úgy tudja, megjelent az omikron új, BA2 változata is; ettől azonban nem kell megijedni, mert az eddigi tapasztalatok alapján ez az alvariáns sem okoz súlyos betegséglefolyást.

„Optimista vagyok, mert bár magas esetszámot detektálunk, de minden nap egyre kevesebbet” – nyugtatta meg a reggeli bulvárműsor fogyasztóit Müller Cecília.

Kapcsolódó hírek