Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Hogyan kezelhető hatékonyan a bőr fokozott zsírosodása?

Hogyan kezelhető hatékonyan a bőr fokozott zsírosodása?

A különböző bőrtípusú emberek más-más problémákkal néznek szembe. Akinek száraz bőre van, az nem győzi hidratálni, a zsíros bőrűeknek pedig a túlzott faggyútermelés és az állandóan fénylő arc okoz gondot. De hogyan lehet kordában tartani a zsíros bőrt?

Melyek a zsíros bőr jellemzői?

A bőr zsírosságáért a faggyú felelős, amit a bőrben lévő mirigyek termelnek. A jelenléte több okból is hasznos, hiszen véd a káros külső hatásoktól, hidratál, és értékes antioxidánsokat is tartalmaz.

Ám amikor az ideálisnál több termelődik belőle, az egy sor problémát okoz, többek között zsírosan fénylő bőrfelszínt, tág pórusokat, mitesszereket, gyulladt, fájdalmas pattanásokat.

Viszont a zsíros bőrnek is két altípusa létezik: a vízhiányos és a jól hidratált. Az előbbire jellemző, hogy tisztítás után száraz és húzódik, pár óra elteltével viszont zsíros érzetű lesz, főként a T-vonalban.

Az utóbbinál pedig inkább az a jelenség figyelhető meg, hogy a bőr tisztítása után rövid idővel már ismét fényesen csillog, és a smink is hamar átfénylik, szinte “lefolyik” az arcról.

Azonban mindkét típusnál gyakori probléma, hogy a fokozott faggyútermelés miatt a pórusok eltömődnek, ami kedvez a mitesszerek és pattanások kialakulásának.

A zsíros bőr kezelése professzionális módszerekkel

Hogyha az otthoni szépségápolással nem tudod kordában tartani a zsírosodást, akkor érdemes szakemberhez fordulni és adni egy esélyt a professzionális módszereknek. A Helia-D Kozmetikai Szalonban többféle arckezelést is igénybe vehetsz. Az IPL kezelés például nagyon hatékony, hiszen a villanófény összehúzza a pórusokat, mérsékli a faggyútermelést, és megelőzi az aknék kialakulását.

Bár az eljárás lényege ugyanazon a villanófényen alapul, amit szőrtelenítéshez is használnak, az otthoni IPL gépedet azonban ne használd erre a célra! A szalonokban lévő professzionális készülékek ugyanis más teljesítménnyel dolgoznak, illetve az arc eleve kényes terület, így nem mindegy, hogyan alkalmazzuk rajta a villanófényt.

Az IPL mellett léteznek még zsíros bőrre kifejlesztett speciális tisztítókezelések is, mely során a szakember alaposan megtisztítja a bőrt, gőzöléssel felpuhítja, szakszerűen kinyomja a pattanásokat és természetesen a gondos utóápolás sem marad el.

A zsíros bőr kezelése otthon

Ha nem olyan súlyos a probléma, vagy szeretnéd két kezelés közt otthon is a legtöbbet nyújtani a bőrödnek, akkor állíts össze egy zsíros bőrre való rutint!

A lemosó és a hidratálókrém is legyen a bőrtípusodnak megfelelő, kerüld a tömény, zsíros krémek használatát! Könnyed állagú, gyorsan beszívódó termékeket használj!

Érdemes pórusösszehúzó hatással rendelkező készítményt is alkalmazni, valamint sokat segíthet egy BHA tartalmú hámlasztó. Ugyanis a más néven szalicilsavként ismert anyag a pórusok belsejében képes hámlasztani, így megelőzi az eltömődésüket, valamint gyulladáscsökkentő hatással bír.