Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Orbán: Magyarország védi egész Európát, de Brüsszel nem segíti a védekezést

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én.
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarország védi egész Európát, de Brüsszel nem segíti a védekezést, sőt támadja Magyarországot

– mesélte Orbán Viktor a péntek reggeli Kossuth rádiós propagandainterjújában.

A kormányfő – közeledvén az április 3-i választáshoz – azzal hergelt: 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a határon, 2021-ben pedig már 122 ezret, ami jól mutatja, hogy az illegális határátlépések száma nő! A migráció kérdése nem oldódott meg, sőt mint fenyegetés és veszély velünk él majd a következő években is, ezért majd meg kell erősíteni és át kell alakítani a határvédelem rendszerét, új erőket kell bevonni, minél több olyan fegyveres kell, akit kifejezetten a határvédelem céljából alkalmaznak.

Európa önjelölt hadtestparancsnoka arról is magyarázott: a magyarok „mindig várkapitányok is egyben”, egész Európa határát védik. 2015 óta ez a magyaroknak mintegy 600 milliárd forintba került, de ezt a munkát Brüsszel nem támogatja, „sőt hátba lő bennünket”, támad ahelyett, hogy segítene – fogalmazott.

A kerítés, amely megvédi Európát a migránsáradattól.

A kerítés, amely megvédi Európát a migránsáradattól.