15 ezernél is több új COVID-ost regisztráltak egy nap alatt, meghalt 71 beteg

Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én.
Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én. Fotó: MTI/Vajda János

A már szerdán is kiugró, 14 890 új beteg után csütörtökre 15 526 új fertőzöttet igazoltak a koronavirus.gov.hu friss tájékoztatása szerint, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 385 500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 71 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 757 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 186 319 fő, az aktív fertőzöttek száma 158 424 főre emelkedett. 2673 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 202-en vannak lélegeztetőgépen.

A szerdai és a csütörtöki adatok jóval magasabbak a keddinél, akkor 6851 új COVID-osról érkezett tájékoztatás.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az ötödik hullám felszálló ágában vagyunk, az omikron vírusvariáns már erősen terjed, ez okozza a fertőzések 87%-át. A megerősítő oltás felvételével megelőzhető a betegség súlyos lefolyása. Az oltási akció ma délután, pénteken és szombaton is folytatódik. Hozzáteszik, a negyedik oltás is már kérhető.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek