Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

15 ezernél is több új COVID-ost regisztráltak egy nap alatt, meghalt 71 beteg

Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én.
Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én. Fotó: MTI/Vajda János

A már szerdán is kiugró, 14 890 új beteg után csütörtökre 15 526 új fertőzöttet igazoltak a koronavirus.gov.hu friss tájékoztatása szerint, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 385 500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 71 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 757 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 186 319 fő, az aktív fertőzöttek száma 158 424 főre emelkedett. 2673 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 202-en vannak lélegeztetőgépen.

A szerdai és a csütörtöki adatok jóval magasabbak a keddinél, akkor 6851 új COVID-osról érkezett tájékoztatás.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az ötödik hullám felszálló ágában vagyunk, az omikron vírusvariáns már erősen terjed, ez okozza a fertőzések 87%-át. A megerősítő oltás felvételével megelőzhető a betegség súlyos lefolyása. Az oltási akció ma délután, pénteken és szombaton is folytatódik. Hozzáteszik, a negyedik oltás is már kérhető.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz