Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

21 ezernél több új COVID-ost regisztráltak a hétvégén, 270-en meghaltak

Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én.
Ápolónő egy lélegeztető gépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én. Fotó: MTI/Vajda János

21 219 új fertőzöttet igazoltak péntektől vasárnapig, ezzel 1 348 233 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – közölte hétfőn a koronavirus.gov.hu, a hétvégi adatokat összesítve.

Az elmúlt három napban elhunyt 270 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 507 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 169 775 fő, az aktív fertőzöttek száma 137 951 főre emelkedett. 2630 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 228-an vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelték, az omikron variáns erősen terjed, növelve az új fertőzöttek számát, a betegség súlyos lefolyása oltással előzhető meg. Mint írták, az elmúlt napokban tartott oltási akción ismét több tízezer ember vette fel az oltást, az oltási akció ezen a héten csütörtökön, pénteken és szombaton is folytatódik.

Kapcsolódó friss hírek