Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Mosógép, szárítógép, mindkettő? Ezt vegyük figyelembe a választásnál

Ma már számos háztartásban a mosógép mellett szárítógépet is találunk. Ezek a készülékek újabb könnyítést jelentenek a mindennapjainkban. Nem kell teregetnünk, sőt, sok esetben vasalnunk sem. Téli hónapokban különösen jól jön a szárítógép, hiszen nem növeljük a lakásunk páratartalmát.

https-__www.onlinemarkaboltok.hu_ - 2022 január - Cikk6

Azonban gyakran előfordul, hogy nincs lehetőségünk külön szárítógépet vásárolni. Ennek lehetnek anyagi vagy akár területi korlátai is. Ebben az esetben sem kell lemondanunk a kényelemről, hiszen kombinált készüléket is választhatunk.

Mérjük fel a lehetőségeket

Mielőtt bármilyen nagyobb háztartási cikket vásárolunk, érdemes alaposan felmérnünk a piacot. A mosógépek és a szárítógépek esetében is így van, különösen, hogy ezeket a készülékeket napi rendszerességgel használjuk. Számos különböző műszaki adat áll rendelkezésünkre, amely segít jól választani.

Hiszen ha csupán a mosógépeket nézzük, elöl és felültöltős gépeket is találunk. A berendezések mérete, űrtartalma, teljesítménye is nagyon széles skálán mozog. A szárítógépek esetében ugyancsak jó, ha összehasonlítjuk a termékleírásokat. Emellett ajánlott megismerni az olyan lehetőségeket is, mint a kombinált mosó- és szárítógép.

Helytakarékossági szempontok

Igaz ugyan, hogy nagyon hasznos egy szárítógép a lakásban, azonban sok lakásban nincs hely a beüzemeléséhez. Két megoldás áll előttünk. Egymásra helyezhetjük a mosó- és a szárítógépeket egy keret segítségével. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor fontoljuk meg a mosó-szárító berendezés vásárlását.

Ezzel a készülékkel két legyet ütünk egy csapásra, és nem kell felforgatnunk a fürdőnket vagy a mosókonyhánkat. A kombinált gépek először kimossák a ruháinkat, majd miután gőzzel kezelték, meg is szárítják azt. Az onlineMárkaboltok készülékei közel olyan hatékonyak, mint a szimpla szárítógépek. Helyhiány esetén igazán hasznosak.

Hány személy ruháit mossuk?

Az otthonunk alapterülete mellett az is meghatározza az igényeket, hogy hány fős a háztartásunk. Ha kevesebb emberre kell mosnunk, akkor megteszi a kisebb űrtartalmú készülék. Ebben az esetben is jól jöhet egy kombinált berendezés.

Azonban ha többen élünk egy fedél alatt, akkor is tökéletesen kiszolgálhat minket az egybeépített készülék. Bizonyos gépek mosási kapacitása nyolc kilogramm, a szárítási pedig hat. Ez egy négy-öt tagú család számára kényelmesen és hatékonyan elvégezheti a textíliák mosását és szárítását.

Ha fontos az időtényező

Sok esetben fontos, hogy az adott ruhaneműnk időben tiszta és száraz legyen. Bármennyi előnye van a kombinált gépnek, ha igazán hatékonyan, idő- és energiatakarékosan szeretnénk mosni, különálló gépeket válasszunk.

Ezekben egyrészt rotációs rendszerben egyszerre nagyobb mennyiségű ruhát tudunk mosni és szárítani. Másrészt kevesebb vizet és energiát fogyasztanak, ami környezetvédelmi és anyagi szempontból is előny.