Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Melyik otthoni biztonságtechnikai megoldás mekkora biztonságot nyújt?

Melyik otthoni biztonságtechnikai megoldás mekkora biztonságot nyújt?

Habár az új év sokak számára új kezdetet is jelent, ne feledjük, hogy a betörők bizony idén sem pihennek majd. Így hát újévi fogadalmunk legyen az, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk otthonunk biztonsága érdekében.

De milyen megoldásokat célszerű alkalmazni, és melyik milyen szintű védelmet nyújt? Lássuk!

Biztonsági bejárati ajtó

A betörők döntő többsége szereti elkerülni az akrobatikus mutatványokat és a kihívásokat, így a lehető legegyszerűbb helyen fognak próbálkozni – azaz a bejárati ajtónál. Egy társasházi lakás esetében sokszor nincs is máshol lehetőségük bejutni, de még egy családi háznál is ez a legkézenfekvőbb behatolási pont.

Vagyis ha meggátoljuk, hogy betörhessék az ajtót, azzal máris nagymértékben csökkentjük a kéretlen látogatások esélyét. Egy biztonsági ajtó pedig pontosan ezt a célt szolgálja. Ezek az ajtók masszív, betörésbiztos szerkezettel rendelkeznek, így még szerszámokkal sem lehet könnyen megrongálni őket.

Voltaképpen ez az egyetlen olyan védelmi megoldás, ami fizikailag akadályozza meg a behatolást.

A Nívó egyedi bejárati ajtóknál is a biztonság az elsődleges szempont, ugyanakkor ügyelnek arra is, hogy a megrendelők eltérő igényeit is maradéktalanul teljesítsék. A cég minden ajtót egyedileg gyárt le, így az egyszerű és a luxus igények megvalósítása sem okoz problémát.

Egy ötfokú skálán értékelve a biztonsági ajtó tehát 5/5 szintű védelmet ad.

Biztonsági kamera

Ma már bármelyik műszaki cikkeket árusító üzletben lehet lakossági felhasználásra szánt IP-kamerákat kapni, melyek alapszintű informatikai tudással is egyszerűen beüzemelhetők. A készülék ezután éjjel-nappal figyeli majd otthonunkat, a komolyabb tudású eszközök pedig értesítést küldenek a tulajdonos okostelefonjára, ha mozgást érzékelnek.

Ez meglehetősen hasznos lehet, ugyanakkor ne feledjük, hogy a kamera önmagában nem gátolja meg a betörőt abban, hogy bejusson az ingatlanba, vagyis ettől még ugyanúgy kirabolhatnak!

A különbség mindössze annyi, hogy a felvétel nagy segítség lehet a rendőrségi eljáráskor a tettes beazonosításában. Kivéve akkor, ha a betörő is észrevette a készüléket és megrongálta, mielőtt az rögzíthette volna.

Emiatt a kamerák általánosságban véve 4/5 szintű védelmet nyújtanak.

Riasztó

Riasztó készülékekből többféle létezik: a legegyszerűbbek csupán annyit tesznek, hogy éles hangjelzést adnak, ha valaki megpróbál betörni, ami elriaszthatja a gazfickót, de az első meglepetés után az illető gyorsan kiiktathatja, így tovább folytathatja az akciót.

A prémium készülékek viszont úgynevezett néma riasztással dolgoznak, ami a helyszínen nem ad ki hangot, viszont a távfelügyeletet biztosító cég alkalmazottai megkapják a jelzést és azonnal riasztják a hatóságokat, akik még “munka” közben elkaphatják a gyanútlan behatolót. Persze csak ha megrendeljük ezt a szolgáltatást.

Ugyanakkor fizikailag ez a megoldás sem gátolja meg a betörést.

Emiatt a riasztók átlagosan 4/5 szintű védelemre képesek.

Látható, hogy a legfontosabb dolgunk beszerezni egy biztonsági bejárati ajtót, ha otthonunkat és értékeinket is biztonságban akarjuk tudni!