Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Csomagolás kicsiben és nagyban

Az utóbbi években hatalmas méreteket öltött a felhasznált csomagolóanyagok mennyisége. Az elmúlt másfél év is hozzájárult ehhez, mivel a családok hetekre, hónapokra bezárva kényszerültek lenni, és futárszolgálattal házhoz rendelték meg a szükséges termékeiket.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 január - Cikk2

Ez a szokás sokaknál azóta is megmaradt. Így nemcsak ünnepek idején gyakori a csomagküldő szolgálatok feltűnése a falvakban, városokban, hanem már az év bármely időszakában.

Nem kizárólag a szállítás, logisztika területén van szükség csomagolóanyagokra. Kis méretekben minden háztartás használ többféle csomagolóanyagokat az élelmiszerek, egyéb otthoni kellékek tárolására. A három leginkább elterjedt csomagolóeszközei a családoknak az alufólia, a frissentartó fólia és a sütőpapír.

Az univerzális alufólia

Az alumínium feltalálása már a XIX. század elején megtörtént, az alufólia felfedezése azonban újabb száz évet váratott magára, sikere azonban azóta is töretlen. Az alumínium is már nagy szenzációnak számított, mint rendkívül könnyű és rugalmas fém, így a vele való kutatások előbb-utóbb életre hívták az alufólia megjelenését, mely érdekes módon egy hőlégballon versenynek volt köszönhető.

Felhasználása azóta is töretlen, szerves részét képezi a mindennapi háztartásoknak. A hússal főzők nagy kedvence, a kerti grillezés egyik alapvető eleme. Akik nem szeretik annyira a húst, azok a héjában sült krumplit is kipróbálhatják.

Nem csupán a sütés-főzés kiegészítő kelléke, hanem tisztításra is kiválóan alkalmas. Egy adag alufólia kis labda méretben alkalmas fém edények tisztítására is.

Frissentartó fóliák

Az alufólia mellett a másik nagyon fontos csomagolóeszköz egy háztartásban az a frissentartó fólia. Többféle méretben is elérhető a kereskedelmi egységekben, így tarthatunk otthon különböző méreteket.

Nagyon fontos szempont a frissentartó fóliák esetében a minőség, hiszen jól kell nyúlnia, de csak épp annyira, hogy teljes mértékben le tudja fedni azt az ételt vagy dobozt, amit be szeretnénk fedni. Épp ezért lényeges, hogy műanyagra, fémre is tudjon tapadni, és a légmentes zárásnak köszönhetően megőrizze az étel frissességét.

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. háztartási csomagolóeszközei egyaránt tartalmaznak alufóliát és különböző frissentartó fóliát. Ez utóbbiaknál különösen fontos szempont, hogy amikor használjuk, el tudjuk tépni vagy vágni ollóval, és utána ne órákig kelljen keresni a visszatapadt végét. Ezért a perforált változatok nagyon hasznosak tudnak lenni.

Vannak olyan fóliák, amelyek doboza lehetővé teszi, hogy felragasszuk valamilyen felületre, így amikor a szükség úgy hozza, azonnal a kezünk ügyébe kerül.

A nélkülözhetetlen sütőpapír

A sütési kellékeink másik fontos része a sütőpapír. Hiszen nem mindenki szereti mindig bezsírozni, lisztezni a tepsiket. Ilyenkor jól jön a méretre vágott vagy perforált sütőpapír, amelyet csak egy mozdulat elhelyezni a tepsiben.

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. a csomagolás eszközeinek széles skáláját kínálja mind a hétköznapi felhasználók, mind a viszonteladók számára.