Srí Lanka-i magyar útépítést jelentett be Szijjártó Péter

A valaha volt legnagyobb magyar Srí Lankáa-i útépítési projektet!

Megkezdődik Srí Lankán a dél-ázsiai térség valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektje, amelynek keretében a Betonútépítő Zrt. két nagy felüljárót épít meg a főváros közelében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Colombóban, rendesen teleposztolva mindezzel a Facebook-oldalát.

Szijjártó elmondta, a kormány mindig is kiemelt támogatást biztosított a nemzetközi piacokra kilépő és ott sikereket elérő magyar vállalatoknak!

„Most olyan sikertörténet indul el, amelynek keretében egy magyar építőipari vállalat a valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektet valósítja meg a világnak ebben a térségében” – magyarázta a külügyér. Kiderült,

a húszmilliárd forintos fejlesztés keretében két nagy felüljárót épít meg Colombo közelében a Betonútépítő Zrt., melyek a helyi autópálya-fejlesztési programot segítik.

A beruházás a magyar Eximbank segélyhitelével valósul meg, és előreláthatóan 2023 októberében zárul. Az építkezéshez szükséges fémszerkezeteket már gyártják Nyíregyházán, idén márciusban megkezdődik a leszállításuk, így májusban elindulhat a munkálatok látványos része is.

Kapcsolódó hírek