Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Divatos cipők természetjárásra és mindennapokra – mit viseljünk, hogy kövessük a trendeket?

Nincs rossz idő, csak rossz ruha – vallják az elkötelezett túrázók, akiket eső, hó, fagy, derékig érő csalán, latyaktól csillogó elefántfű sem tántorít el attól, hogy egy jót kiránduljanak. Ugyanez igaz a cipőkre vonatkozóan: egy jó lábbelivel, legyen szó bármilyen időjárásról vagy talajviszonyokról, kigyalogolhatunk a világból. A természetjárás mellett a mindennapokra szánt cipőinket sem érdemes elhamarkodva kiválasztani, ráadásul meg kell találnunk a kényelem, strapabírás és a divatos, trendi külcsín egyensúlyi pontját.

Túracipő, a kiránduló legjobb barátja

Kevés kellemesebb időtöltés kínálkozik egy-egy hétvégi kirándulásnál: a munkahely és a város zaját magunk mögött hagyva bevenni magunkat a természetbe, kiélvezve a hajnali derengés misztikus fényjátékát, hallgatva az ébredő erdő hangjait, a nap járásának ritmusára végigsétálni a napon, és feltöltődve, kellemes fáradtsággal kísérve befejezni a napot. Ahhoz viszont, hogy a kirándulás örömét ne árnyékolják be apróbb bosszúságok, fontos, hogy megfelelő öltözékben induljunk útnak. Ruhatárunk egyik, ha nem legfontosabb darabja a lábbeli: lehet bármilyen vízhatlan dzsekink, tövisálló nadrágunk, ha cipőnkön felülkerekedik a hajnali harmat, vizes zokniban nem csak kellemetlen a séta, hanem még az egészségünket is kockáztatjuk.

A vízhatlanság ugyanakkor nem minden, legalább annyira fontos a megfelelő talp és tartás is. Egy merev, nem megfelelően kialakított talptól nem kapjuk meg azt a stabilitást, amire például meredekebb vagy síkosabb, nedvesebb felületen – például vízparti madármegfigyelő állomásra vezető keskeny, harmatos pallón – szükségünk van. Magasabb szárú cipő esetén fontos, hogy a lábbeli megfelelő tartást biztosítson a bokánknak, védve azt, megakadályozva, hogy egy hirtelen megcsúszás, egy levelek alatt megbúvó gödörrel vagy nagyobb kővel való balszerencsés találkozást követően bicegve haladjunk tovább, esetleg induljunk hazafelé.

Jó, jó, de mégis akkor milyen cipőt vegyünk?

Fontos, hogy mielőtt rászánjuk magunkat a vásárlásra, gyűjtsük össze azokat a szempontokat, melyek leírják a számunkra ideális, igényeinknek és céljainknak megfelelő túracipőt. Ha ezzel megvagyunk, fejest ugorhatunk a válogatásba, melyhez ideális platform a piacon több mint 20 éve jelen lévő, hazai és külföldi márkák termékeit gondosan válogató ecipo.hu.

A több mint félezer márkát felvonultató webáruház a természetjárásnak és az aktív időtöltésnek hódolók számára rengeteg opciót kínál. Megtalálhatóak náluk például az outdoor márkák egyik ismert és neves képviselőjének, a német Jack Wolfskin strapabíró termékei: normál és magas szárú női, férfi és gyermek outdoor cipők, hótaposók, bakancsok széles, minőségi palettája kínálja az ideális választás szinte végeláthatatlan tárházát. Aki könnyedebb lábbeliket keres, az is megtalálja a számítását: szandálok, papucsok is elérhetőek a Jack Wolfskin kínálatában, emellett a gyártó számos kiegészítője – táskák, hátizsákok, sapkák – között is válogathatunk.

Jack Wolfskin Vojo Texapore Mid K bakancs.

Jack Wolfskin Vojo Texapore Mid K bakancs.Forrás: ecipo.hu

Mindennapi kényelem és divatosság kéz a kézben? Titkos tipp a trendkövetőknek

Megfelelően felszerelkeztünk a természetjáráshoz, de a mindennapi viseletünkre is ráfér egy kis ráncfelvarrás? Érdemes szétnéznünk az ecipo.hu-n szintén elérhető Gant márka lábbelijei között: kényelmes és divatos bokacsizmái, bokacipői, sportcipői biztos és stílusos opciók minden alkalomra, az egész családnak.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt