Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció

Továbbra is várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat.

Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én.
Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton is oltási akciókat tartanak a kórházi oltópontokon, valamint a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Az első oltási akció január 6., csütörtök és január 8., szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást – jelezték.

Az akciónapokon továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Az oltópontokon öt vakcina – Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca – közül lehet választani.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Kapcsolódó hírek