Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció

Továbbra is várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat.

Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én.
Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton is oltási akciókat tartanak a kórházi oltópontokon, valamint a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Az első oltási akció január 6., csütörtök és január 8., szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást – jelezték.

Az akciónapokon továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Az oltópontokon öt vakcina – Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca – közül lehet választani.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.