Holtan találták Homonnay Gergely írót, ellenzéki aktivistát

Holtan találták Homonnay Gergely írót, ellenzéki aktivistát
Fotó: Facebook/Homonnay Gergely

Szombat hajnalban, Rómában meghalt Homonnay Gergely író, újságíró és politikai aktivista – adta hírül először a Corriera Della Sera nevű olasz lap.

Az 53 éves férfi holttestét az olasz főváros Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg. A hatóságok egyelőre annyit közöltek, hogy Homonnay halálát szív- és keringésleállás okozta, testén erőszakra utaló nyomokat nem találtak, de ezt majd a boncolás dönti el véglegesen. Megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.

A rendőrség a helyszínen kábítószergyanús dolgokat – fehér port és fiolában lévő folyadékot – talált, emiatt nyomozást indítottak. Az olasz lap szerint nem kizárt, hogy kokainról és GHB-ről van szó, de azt sem tudni még, hogy ezeknek volt-e köze az író halálához.

Homonnay Gergely újságíróként és bloggerként is ismert volt, politikai szerepvállalása 2018-ban kezdődött, amikor a Demokratikus Koalíció aktivistájaként az áprilisi tüntetések egyik főszervezőjeként tevékenykedett. 2021 szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték. Egy év próbaidőt kapott, és a perköltségeket is neki kellett kifizetnie. Az utóbbi időben Rómában élt.

Kapcsolódó hírek