Országszerte sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A hosszú expozíciós idővel készült felvételen az elhaladó járművek fényszóróinak fénye a sűrű ködben az M7-es autópályán Nagykanizsa közelében 2019. december 7-én.
A hosszú expozíciós idővel készült felvételen az elhaladó járművek fényszóróinak fénye a sűrű ködben az M7-es autópályán Nagykanizsa közelében 2019. december 7-én. Fotó: MTI/Varga György

Csaknem az egész országban sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerda este kiadott veszélyjelzésükben azt írták: estétől nagy területen romlanak a látásviszonyok.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki csütörtökre a meteorológiai szolgálat.

Kitértek arra is, hogy éjszaka és csütörtökön napközben északkeleten ónos szitálás, gyenge ónos eső is lehet. Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban a Dunántúlon általában mínusz 1 és plusz 4, keletebbre mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a hóval borított északi tájakon pár fokkal hidegebb is lehet. Napközben általában 0 és plusz 5 fok közötti értékeket mérhetnek.

Kapcsolódó hírek