Leszakadt a galéria, meghalt egy ember egy budapesti élelmiszerboltban

Tűzoltók egy fővárosi élelmiszerboltnál, ahol egy ember meghalt, egy pedig megsérült, miután rájuk szakadt az üzletben a galéria a VIII. kerületi Baross utcában 2021. december 28-án.
Tűzoltók egy fővárosi élelmiszerboltnál, ahol egy ember meghalt, egy pedig megsérült, miután rájuk szakadt az üzletben a galéria a VIII. kerületi Baross utcában 2021. december 28-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Egy ember meghalt, egy pedig megsérült, miután rájuk szakadt a galéria egy budapesti élelmiszerboltban kedden délelőtt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset egy VIII. kerületi, Baross utcai boltban történt. Egy férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, őt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egy ott dolgozó nőt kórházba vittek.

leszakadt-galeria

Fotó: police.hu

A Józsefváros Újság úgy tudja, a galéria alatt öten ültek, ketten a hátsó kijáraton ki tudtak mászni, három ember viszont alászorult.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt közölte, hogy a törmelék és a galériában felhalmozott áru – mintegy 20 négyzetméteren – négy embert temetett maga alá, hármat sikerült kimenteni.

A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Kapcsolódó hírek