Hadházy: akkora a félelem a köztévénél, mintha atomtámadás készülődne

Golyóálló üveg és zsilipkapuk védik mostantól a „BBC-mintára készülő” állami híreket.

Készül az MTVA székházának biztonsági megerősítése.
Készül az MTVA székházának biztonsági megerősítése. Fotók: Facebook/Hadházy Ákos

Megkezdték a köztévének is helyet adó állami propagandaműhely biztonsági rendszerének és beléptetőkapuinak a kiépítését – számolt be Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független képviselő az RTL Híradónak azt nyilatkozta, az elképesztő paranoiát az indokolhatja, hogy a kormány is tisztában van azzal: hatalmának legfontosabb bástyája a propagandagépezet, melynek zászlóshajója az állami televízió.

Hadházy belső fotókat is megosztott a közösségi oldalán, ezek alapján azt feltételezi, hogy „az állami tévé valószínűleg atomtámadásra készül a Kunigunda utcában”.

„Már a recepciós pultot is 3 méter vastag acéloszlopok közé telepített golyóálló biztonsági üveg védi, fölötte még – biztos, ami biztos – egy félméteres rács feszül. A zsilipkapuk is golyóálló üvegből készültek, és három (!) szenzor, egy súlymérő, egy infravörös és egy lézeres érzékelő ellenőrzi, hogy egyszerre csak egy ember lehessen benne. Miután valaki az egyik oldalon belépett, az ajtó bezárul, és a túloldali csak akkor nyílik, ha az illetőnek van saját belépőkártya, vagy a túloldali biztonsági őr megnyom egy gombot”

– magyarázza a rendszer működését az ellenzéki politikus.

Az állami tévé valószínűleg atomtámadásra készül a Kunigunda utcában…Képeket kaptam a darabonként 100 millióba kerülő,…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, December 18, 2021

Hadházy szerint ezek a kapuk arra világítanak rá, hogy a hatalom mennyire fél és mennyire korrupt. A kapukat ugyanis az MTVA közel 600 millió forintért vásárolta – ez kiderült a közbeszerzési értesítőből. Az MTVA és a kormány egyébként nem adott választ arra, hogy kitől vagy mitől akarják védeni az épületet.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek