Több város karácsonyfáját kidöntötte, épületeket rongált meg a szél

A város karácsonyfája a nyíregyházi Kossuth téren 2021. december 12-én, miután felborult a szélviharban.
A város karácsonyfája a nyíregyházi Kossuth téren 2021. december 12-én, miután felborult a szélviharban. Fotó: MTI/Balázs Attila

Vasárnap reggel több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt. Délelőtt templomot, kollégiumot, szállodát rongált meg a szél, Komárom-Esztergom megyében hófúvás emelt félméteres hótorlaszokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta, elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett.

Nyíregyházán a város karácsonyfáját is felborította a viharos szél, Hévízen, a Kossuth Lajos utcában egy szálloda tetejét rongálta meg, Érden, a Kálvin téren egy templom tetőszerkezetét tette tönkre.

Kaposváron az Álmos vezér utcában lévő kollégium tetejét a vihar hat négyzetméteren megbontotta, a tűzoltók rögzítették a meglazult elemeket. A város karácsonyfája szintén áldozatul esett az erős szélnek.

A bajai karácsonyfa kidőlését webkamera is rögzítette:

Komárom-Esztergom megyében Bana és Ács között a hófúvás félméteres torlaszokat emelt, több autós elakadt. Az M1-es autópályán Győrnél egy korhadt fa a leállósávra dőlt, a 33-as főúton Poroszlónál szintén egy útra borult nagy méretű fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A 48-as főúton Debrecennél harmincméteres kidőlt fa miatt kellett beavatkozni.

Kapcsolódó hírek