Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Medve végezhetett egy idős emberrel a székelyföldi Gyergyóújfalu határában

Medve végezhetett egy idős emberrel a székelyföldi Gyergyóújfalu határában

Feltehetőleg medve ölt meg egy idős embert a székelyföldi Gyergyóújfalu határában – közölték hétfői sajtótájékoztatójukon a gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentő Egyesület illetékesei, akik leszállították a hegyről a férfi holttestét.

Beszámolók szerint a 69 éves férfi szombat reggel ment el hazulról. A felesége és az általa segítségül hívott személyek találtak rá az esti órákban az áldozat erdei háza közelében. Bevitték a házba, ott próbálkoztak az újraélesztésével, sikertelenül.

Amint Kastal Gergő, a Dancurás hegyimentő csapat vezetője elmondta: az áldozat nyakán, hasán és ágyékán láttak mély sebeket. Hozzátette: a hatóságok feladata megállapítani, hogy valóban medve okozta-e őket.

🇭🇺 Kollégáinkat tegnap, a késő esti órákban riasztották egy idős férfihez, aki feltehetően medvetámadás áldozata lett….

Posted by Salvamont Gheorgheni – Hegyimentő Szolgálat Gyergyószentmiklós on Sunday, December 12, 2021

Székelyföldön továbbra is fokozott veszélyt jelentenek a medvék, amelyek bejárnak a településekre. A Hargita megyei csendőrség közlése szerint péntektől vasárnapig hét riasztás érkezett a 112-es segélyhívószámra medveveszély miatt. Év eleje óta pedig ötszáz esetben kérték a Hargita megyei csendőröket a településekre bejáró medvék elhajtására.