Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Költöztetés azonnal – Megoldható?

Költöztetés azonnal – Megoldható?

Ahhoz, hogy egy költöztetés azonnal megtörténjen, elég jónak kell lennie a csillagok állásának. Gyakorlatilag a piaci szereplőket végignézve szinte lehetetlen egy olyan kérés, hogy még ma, pár órán belül megoldható legyen egy fuvar. Vagy vannak azért megoldások az ilyen igények kiszolgálására is? Megnézzük!

Mi a gond az azonnali költöztetéssel?

Ahogy egy gázszerelő sem tud azonnal kimenni és megszerelni valamit, úgy igaz ez a költöztető cégek esetén is. Náluk is előjegyzések vannak, és be vannak táblázva akár hetekkel is előre, de hogy napokkal, az biztos. Jellemzően egyetlen esetben tudnak bevállalni ilyen SOS megbízásokat: ha valaki más épp lemondott egy fuvart. De ez azért nem jellemző, az az igazság.

Mégis mi teszi ennyire nehézzé? Több minden. Egyrészt van egy fix napi szakemberállomány, akik dolgoznak. Ők aszerint lettek behívva, hogy mennyi munka várható. Érthető, hogy nem fognak kétszer akkora létszámot fenntartani, ha ezt nem indokolják az előjegyzések. Ha egy cég mégis bevállal egy ilyen munkát, akkor az több, mint valószínű, hogy feláras lesz, mert új embert kell behívni, aki növeli az összköltséget. Így pedig csak akkor éri meg, ha ennek költségét áthárítják a megrendelőre.

Van, aki mégis megoldja

Bár sok helyen megjelenik az, hogy akár adott napon belül is megoldják a fuvart, ez azért a legtöbb esetben nem igaz. Hogy miért írják ki mégis? Talán azért, hogy ha véletlenül lemondaná valaki, akkor ne maradjon üresjárat, hanem beugorhasson helyette a friss megrendelés.

De van mégis olyan a piacon, aki megoldja, ráadásul felár nélkül! A Servitius és Partnerei költöztetés például megoldja minden további nélkül az adott napon belüli SOS kéréseket is. Igazi hősök, mondhatnánk, pedig sokkal inkább köszönhető ez a tudatos szervezésnek. Nem véletlen, hogy épp náluk van olyan is, hogy tehertaxi. Ez szintén olyan, amit nem annyira kedvelnek más cégek, mert nem kecsegtet akkora haszonnal. Ők mégis megoldják a költöztetés ezen formáját is!

Miért előnyös az, ha kicsit nagyobb a napi létszám?

Úgy tudják megoldani az SOS igényeket, hogy kiváló fuvarszervezést végeznek. Továbbá úgy van belőve a napi létszám is, hogy legyen szabad kapacitás. Nem játszanak azzal, hogy egyik nap X fő van behívva, másik nap meg 2-vel több vagy kevesebb. Egy fix létszám van folyamatosan behívva. Így egyrészt nem lesznek annyira leterhelve a kollégák, másrészt marad kapacitás az SOS és tehertaxis kérésekre is.

Az, hogy minden nap ugyanolyan létszámmal vannak jelen, sok mindenre jó hatással van. Ez többek között azt is eredményezi, hogy folyamatosan olyanok dolgoznak, akiknek megvan a kellő rutinjuk. Nem esnek ki a munkából, nem felejtik el, hogy mit, hogyan kell csinálni, ezáltal hatékonyabbak és gyorsabbak lesznek.

Összegezve

Mint látható, nem olyan egyszerű egy költöztető cégnek előre terveznie az SOS kérésekkel, ezért is utasítják el olyan sokan. De nem szabad feladni, vannak a piacon kivételek.

Kapcsolódó friss hírek