Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Kóbor kutya mart halálra egy gyereket Romániában

Kóbor kutya mart halálra egy hatéves kisfiút Romániában, miközben a család háza előtt, az utcán játszott – közölte hétfőn a Konstanca megyei rendőrség.

A tragédia Dobrudzsa déli részén, a bolgár határtól néhány kilométernyire található Cotu Vaii faluban történt. A segélyhívás nyomán helyszínre érkező mentősöknek nem sikerült újraéleszteniük az áldozatot. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával ismeretlen tettes ellen indult bűnvádi eljárás.

A Digi 24 hírtelevízió felidézte, hogy októberben ugyancsak Konstanca megyében, a tengerparti Mangalia városában szintén kutyaharapás okozta egy 3 éves gyerek halálát: őt a család kutyája sebesítette halálra.

Romániában 2013-ban azt követően fogadták el a gazdátlan ebek elaltatását szabályozó törvényt, hogy Bukarestben kóbor kutyák marcangoltak halálra egy park melletti elhagyott telken játszó négyéves gyereket. A következő másfél évben több mint 26 ezer kóbor kutyát altattak el a román fővárosban, 23 ezret pedig örökbe fogadtak. A jogszabály szerint a hatóságok elaltathatják azokat a kóbor kutyákat, amelyeket a begyűjtésüktől számított tizennégy napig senki nem fogad örökbe.

A nagy médiavisszhangot keltő 2013-as eset után gondatlanságból elkövetett emberölésért három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a telektulajdonost, akinek a területén kóbor kutyák áldozatául esett a négyéves kisfiú.