Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Bűnügy

Közösült vele, mielőtt elvágta a torkát: sokkoló részletek derültek ki a miskolci pályaudvaron talált holttest ügyében

A járvány okozta lelki nehézségek és a tudatos jelenlét kapcsolata, avagy hogyan győzheti le a járvány hatásait?

Számos racionális oka van annak, hogy úgy érezzük, rengeteg bizonytalanság vesz minket körül. A járvány okozta helyzetben tényleg sokféle kétség fogalmazódhat meg bennünk, bizonytalanná válhat a munkánk, a saját vagy a szeretteink egészsége és érezhetjük úgy, hogy megjósolhatatlanná, beláthatatlanná vált a jövőnk.

https-__www.onlinepszichologus.net_ - 2021 december - Cikk3

Mit szólna ahhoz, ha azt mondanánk, hogy mindemellett tudatosan befolyásolhatja a figyelmét, a megélését és ehhez kapcsolódóan az érzéseit is?

A mindfulness nem csak egy új divatos kifejezés

A mindfulness vagy tudatos jelenlét voltaképpen a figyelem tudatos irányítása a jelenre. Ilyenkor kifejezetten egy pillanatra koncentrál, és nem engedi bekúszni az ítélkezéseket és más negatív reakciókat. Ebben a gyakorlatban azon igyekszik, hogy elérje a lehető legnagyobb nyitottságot.

A mindfulness nem engedi, hogy csak úgy elsuhanjanak a pillanatok, helyette a lehető legteljesebb élményt kapja minden egyes pillanatban. A módszer gyakorlása közben olyan belső erőforrásaink válnak elérhetővé, amelyekről talán nem is gondolnánk, hogy a birtokunkban vannak.

A csapongás nem engedi megélni a pillanatot

Az időnek a nagy részében nem arra figyelünk, amit éppen csinálunk. Akár az idő 50%-ában is elkalandozhatunk más irányokba.

Egy kicsit hasonlít ez ahhoz a Snoopy-s képhez, amelyen Charlie Brown azt sóhajtja egy csodálatos tóparton ücsörögve, hogy “Egyszer mind meghalunk!”, mire Snoopy azt feleli, hogy “Igen, de az összes többi napon nem!”. Ez rámutat arra, hogy mit is teszünk gyakran: ahelyett, hogy észrevennénk magát a pillanatot, például a jövőnk miatt aggodalmaskodunk.

Ha pedig hagyjuk elveszni a pillanatokat, egyszersmind elengedjük az örömünket is, s így egyszerre fosztjuk meg magunkat valamitől, miközben egy hatalmas adag elégedetlenséget is bezsebelünk.

A mindfulness esszenciája

A mindfulness segít abban, hogy minél nyitottabbak és állandóan nagyon éberek legyünk, ez a két vonás segít sokkal tisztábban látni magunkat és a környezetünket is. Ahogy a pszichoterápiás önismeret is pontosan abban segít, hogy feloldjuk az ellentmondásokat, hogy közelebb kerülhessünk a valódi önmagunkhoz, úgy a mindfulness technika is ezt az utat egyengeti.

Hozza meg Ön is a lehető legjobb döntéseket és ne engedje, hogy őrült, vezető nélküli elszabadult mozdonyként robogjon át az életen, ahelyett, hogy megteremtené a lehetőséget a lehető legmélyebb, legtartalmasabb életre, hogy megtalálja a pozitív összetevőit akár az olyan nehéz, embert próbáló helyzeteknek is, mint amilyet a Covid-19 járvány hozott el a mindennapjainkba.

A mindfulness technikája és módszere bárki számára elérhető és valódi, pozitív változást hoz mindenki életébe, aki elég bátor ahhoz, hogy változtasson, tanuljon és fejlődjön. Ön is beépítheti a módszert a mindennapjaiba, amennnyiben megtanulja azt alkalmazni online egyéni pszichoterápiás konzultáció segítségével.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!