Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Van olyan koronavírusos gyerek, akit lélegeztetni kell a Heim Pál Gyermekkórházban

Lélegeztetett beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén.
Lélegeztetett beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A gyerekeknél ritkábban jelentkezik súlyos tünetekkel a koronavírus-fertőzés, de ez nem azt jelenti, hogy őket nem kell beoltani, mert könnyebben átvészelik a betegséget – mondta a Spirit FM műsorában Mészner Zsófia főorvos, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet módszertani igazgatója.

A beszélgetésben az orvos arról is tájékoztatott, hogy

jelenleg is van olyan beteg a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézményben, akit lélegeztetni kell.

A főorvos szerint „ha van hatékony védőoltás, akkor a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen kipróbálniuk egy betegséget, ha elkerülhetik”.

Arról is beszélt, hogy bár lehet, hogy a gyerekeknél csak enyhe tünetek jelentkeznek, a hosszú Covid rájuk is ugyanolyan veszélyes, és még nem tudni, hogy pontosan hogyan befolyásolja majd hosszú távon az életüket.