Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

„Kit érdekel, nem vagyok svéd” – Szijjártó kioktatta demokráciából a svéd köztévét

A riporter kérdezéssel sértette meg a magyar demokráciát.

A svéd állami televíziónak adott interjút Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a beszélgetésből egy másfél perces részletet meg is osztott a Facebook-oldalán.

A riporter a Freedom House és a Gothenburg Egyetem által készített demokrácia indexre hivatkozva arról beszélt, hogy „a magyar demokrácia alapjaiban van megkérdőjelezve”, és hogy „Magyarország már nem tekinthető teljesen demokratikus országnak”.

Szijjártó erre azt felelte, a felvetést sértésnek tekinti, mert számára elfogadhatatlan a magyar demokrácia érettségének és természetének megkérdőjelezése!

Svédasztalon a magyar demokrácia…🇸🇪

Svédasztalon a magyar demokrácia…Interjú Stockholmból🇸🇪

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, December 11, 2021

„Mert ha a demokrácia érettségét megkérdőjelezik, akkor alapvetően az emberek demokrácia iránti szeretetét kérdőjelezik meg”

– magyarázta el a kritikusoknak a külügyminiszter.

Szijjártó ezúttal is elbüszkélkedett, hogy egymás után három választást nyertek meg, ez pedig számára azt jelenti, hogy az emberek támogatják, amit csinálnak.

Szerinte tehát a kormány tevékenysége demokratikus jellegében nem kérdőjelezhető meg. Majd arról beszélt, hogy a demokrácia azt jelenti, hogy az, amit a kormány csinál, a nép általi felhatalmazáson alapul. Szijjártó azt is elmondta, ő soha nem érezte úgy, hogy ítélkeznie kéne más országok felett.

„Hogy őszinte legyek, az, hogy milyen a demokrácia státusza Svédországban, nem érdekel, ez a svéd népet kell, hogy érdekelje, és ha a svédeket nem érdekli, hogy valaki miniszterelnök lehet a szavazatok egynegyedével a parlamentben, akkor erről megvan a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd”

– mondta Szijjártó Péter.