Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Végső búcsút vettek Oszter Sándortól, Orbán Viktor levélben üzent

A Kossuth-díjas színművész október végén halt meg szívinfarktusban, 73 éves volt.

RövidenRöviden
Utolsó útjára kísérik Oszter Sándort a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész temetésén a Farkasréti temetőben 2021. december 11-én.
Utolsó útjára kísérik Oszter Sándort a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész temetésén a Farkasréti temetőben 2021. december 11-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Családja, barátai, pályatársai és tisztelői körében végső búcsút vettek Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésztől szombaton a Farkasréti temetőben.

A búcsúztatáson felolvasták Orbán Viktor gyászoló családnak írt levelét, amelyben a miniszterelnök hangsúlyozta: sok színész vágyik olyan szerepre, ami miatt már életében legenda lesz. Oszter Sándor számára ez volt Rózsa Sándor figurája, sokak számára ő mindörökké a betyárok királya marad, az elmúlt évtizedek során azonban bebizonyította, hogy messze több annál és színpadon és filmben is bármit el tudott játszani.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere búcsúlevelében azt hangsúlyozta, hogy páratlanul gazdag színészi pályája során Oszter Sándor mindvégig szilárd értékrend mentén vallott hazáról, nemzetről, büszkén megélve és vállalva magyarságát, ápolva kulturális örökségünk hagyományait.

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében búcsúzott a tragikus hirtelenséggel életének 73. évében elhunyt színésztől. Oszter Sándor színművész az életben és művészetében is az egészet akarta, nem érte be a pótlékkal, mellékessel, nem félt az igazat és a teljességet keresni – hangsúlyozta.

Pályatársak nevében búcsúzott a színésztől Bodrogi Gyula, aki azt hangsúlyozta: a halál nem illik Oszter Sándorhoz, róla mintázni lehetett az életet. „Tudtál tenni, tudtál lenni, tudtál szeretni, nem szeretni, tudtál úgy élni, mintha élnél és tudtál játszani a halállal” – hangsúlyozta.

Nekünk akik itt maradtak, mindig fájdalmas a búcsúzás. Nem azért, amit elmondtunk vagy megtettünk, hanem azokért a szavakért és tettekért, amelyről azt gondoltuk, hogy ráérünk arra még – búcsúzott a család nevében Popovics Tamás.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Meghalt Oszter Sándor

Fára mászva követelte a pénzét egy férfi Oszter Sándor birtokán

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter