Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

A Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság.

Bevahazott épületek a szentendrei Dunakorzón 2021. december 5-én. Az előtérben a Szentendrei-sziget partja.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ahogy a meteorológusok ígérték, vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.

Hó-hó-hóóóó! ❄️El lettek egyesek havazva ma reggelre – a vártaknak megfelelően az északi megyékben több helyen is…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Saturday, December 4, 2021

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint az ország északi felében több helyen alakult ki hólepel, vagy pár centiméteres hóréteg. A legnagyobb hó Kékestetőn van, ott 19 centiméteres a hóvastagság. A Komárom-Esztergom megyei Tardost 10, míg Bajnát 7 centiméteres hó borítja.

A Veszprém megyei Bakonybélen és a Pest megyei Zsámbékon egyaránt 6 centiméteres hóvastagságot rögzítettek, de Budapesten is több helyen alakult ki néhány centiméteres hótakaró.

A meteorológiai szolgálat szerint az ország északkeleti területein még reggel is havazott. Nógrád megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel ott a nap folyamán több mint 5 centiméternyi hó hullhat.

Veszélyjelzésükben azt írták: az ország északi részén napközben fokozatosan megszűnik a havazás, illetve dél felől egyre nagyobb területen havasesőbe, esőbe válthat át a halmazállapot. Kezdetben a halmazállapot váltás határán néhol átmeneti, gyenge ónos esőre is számítani lehet. Legtovább az Északi-középhegység térségében várható elsősorban havazás, kiemelten Nógrád megyében, illetve a Mátrában és a Bükkben.

Az esti óráktól – mint fogalmaztak – „jelentős területi bizonytalanság mellett”, dél felől újabb csapadékzóna érkezhet. Így – legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén – ismét várható havas eső, illetve havazás – írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére mínusz 2 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.