Orbán Viktor levélben unszolja a határon túliakat, hogy mindenképpen szavazzanak a magyarországi választáson

Orbán Viktor a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én.
Orbán Viktor a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Facebookon.

Dömötör Csaba bejegyzését azzal kezdte, hogy 2004. december 5-e szerinte nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában, azonban „az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot” – emlékeztette a határon túliakat, hogy illik meghálálni a Fidesznek a kedvezmény.

Orbán Viktor ezért levélben is külön unszolni fogja a „határon túli nemzettársainkat” azzal kapcsolatban, hogy „jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson”.

2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában. A kettős állampolgárság…

Posted by Dömötör Csaba on Sunday, December 5, 2021

Dömötör szerint a miniszterelnök a levelében – amit a következő hetekben kézbesítenek – arról magyaráz, hogy „egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra”.

„Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk” – zárta megrendelését az államtitkár.

Kapcsolódó hírek