Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Tovább nőtt a magyarok átoltottsága, mutatjuk térképen a friss számokat

Oltásra készíti elő egy nővér az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC) Új Szent János Kórházban, a főváros XII. kerületében 2021. február 13-án.
Oltásra készíti elő egy nővér az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC) Új Szent János Kórházban, a főváros XII. kerületében 2021. február 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, amelyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálra feltett térképen megyénkénti bontásban látható az átoltottság aránya:

atoltottsag

Forrás: koronavirus.gov.hu

  • Továbbra is Pest megyében (75,4 százalék), Fejér megyében (72,4 százalék) és Budapesten (71,1 százalék) a legmagasabb az átoltottság.
  • A keleti országrésszel összevetve a Dunántúlon magasabb az átoltottság.
  • A legalacsonyabb átoltottságú megyék Jász-Nagykun Szolnok (61,5 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4 százalék) és Hajdú-Bihar (63,9 százalék).

Az adatok a december elsejei állapotot tükrözik.

Megismételték, kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, tegye meg. Az oltás minden megyében elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is.

A december 5-ig meghosszabbított oltási akcióban akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is el lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják megkapni.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát