Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Nagy eső csütörtökön, közel −10 fok a hétvégén, havazás a folytatásban – íme a legfrissebb előrejelzés

Kerékpáros halad Zabar utcáján 2012. február 1-én. A Nógrád megye északkeleti határán, a Medves-fennsík peremén fekvő település olyan felszíni mélyedésben, fagyzugban helyezkedik el, amelybe minden oldalról beáramlik a lehűlt levegő; Zabar és környéke az ország leghidegebb téli középhőmérsékletű területe.
Fotó: MTI/Komka Péter

Borúsan, esősen folytatódik a hét, a hétvégére pedig már komoly zimankó érkezhet az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint.

A meteorológusok azt írják, a hét negyedik napján országszerte borús idő várható, lesz dolga rendesen az esernyőnek. Az ország középső részén 20-30 milliméter csapadék hullhat,

délnyugaton 40 milliméter esőt is kaphatunk 24 óra alatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható nagy mennyiségű eső miatt több dunántúli megyére is kiadott figyelmeztetést december másodikára:

Figyelmeztetés a várható eső miatt 2021. december 2-re.

Figyelmeztetés a várható eső miatt 2021. december 2-re.Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint az eső az Északi-középhegység és a Bakony csúcsain válthat át átmenetileg havazásba, máshol nem kell számolni jelen állás szerint téli csapadékkal.

Pénteken aztán az eső délkelet felé vonul el, délután már megszűnik a csapadék, a nap is kisüt, a közérzetünket azonban erős, viharos szél fogja rontani. Szombat estig száraz idő várható, a tiszta idő viszont fagyos reggelt hozhat,

többfelé hűlhet mínusz 10 fok közelébe a levegő.

Az Időkép azt is írja, a lehűlés ütemétől függően vasárnap újabb havazás jöhet, de ezzel kapcsolatban még sok a kérdőjel.

Kapcsolódó friss hírek