Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Az Európai Bizottság elnöke szerint ideje elgondolkodni az oltás kötelezővé tételén

Az Európai Bizottság elnökének megválasztott Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Az Európai Bizottság elnökének megválasztott Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán.

Ursula von der Leyen a koronavírus-járvány újabb hullámának összehangolt tagállami kezelését célzó bizottsági megközelítés ismertetésekor elmondta, hogy véleménye szerint uniós szintű megbeszélésre van szükség a koronavírus elleni kötelező beoltásról és arról, miként ösztönözhető a védőoltás beadása, ugyanis az EU 450 milliós lakosságának egyharmada még mindig beoltatlan.

https://twitter.com/AFP/status/1466019619890679808?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1466022991100362752%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fhvg.hu%2Fgazdasag%2F20211201_Ideje_elgondolkodni_az_oltas_kotelezove_tetelen_az_Europai_Bizottsag_elnoke_szerint

Hangsúlyozta ugyanakkor: a vonatkozó döntés meghozatala nemzeti hatáskörbe tartozik.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz