Három ember halt meg lakástűzben advent első vasárnapján

Egy fővárosi és két vidéki helyszínen is emberéletet követeltek a lakástüzek – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közléséből.

Mint írták, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolcán egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában keletkezett tűz. A szobában egy eszméletlen embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési körülményeit még vizsgálják, de nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos fűtőberendezés okozta.

Budapesten a VI. kerületi Nagymező utca egyik három emeletes társasházához riasztották a tűzoltókat. Ott egy harminc négyzetméteres földszinti lakás gyulladt ki, amelyben tíz négyzetméteren berendezési tárgyak égtek. A tűzoltók az oltás során egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A lépcsőházból öt embert kísértek ki a tűzoltó. A tűz keletkezési okát és körülményeit még szintén vizsgálják.

Zalakarosra azért riasztották a katasztrófavédelmet, mert a Fő utcai családi ház idős lakója nem adott életjelet magáról. A bejárati ajtó kulcsra volt zárva, odabentről pedig folyamatos jelzést adott egy szén-monoxid-érzékelő. A zalakarosi tűzoltók a 120 négyzetméteres ingatlannal egybeépített 80 négyzetméteres melléképületben egy korábbi tűz nyomait észlelték, az ablakok erősen kormozódtak. A melléképület ajtaját kinyitva az előszobában egy holttestet találtak. Mint írták, nem zárható ki, hogy a ház lakója menekülés közben szenvedett halálos füstmérgezést. A tűz egy 20 négyzetméteres hálószobában ütött ki, ahol a hősugárzó, a heverő, az ülőgarnitúra és a függöny égett. A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát még vizsgálja.

Kapcsolódó hírek