Vigyorogva, egyenként lefotózva vitték a fideszes krumplit Tiszagyulaházára a politikusok

Érkezik a Fidesz-krumpli Tiszagyulaházán.
Érkezik a Fidesz-krumpli Tiszagyulaházán. Fotók: Facebook/Tiba István

Örömteli hangulatú kampányfotók készültek Tiszagyulaházán, ahol Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője a helyi polgármesterrel közösen osztott krumplit, gyakorlatilag minden egyes zsák átadását egyenként lefotózva.

A parlamentben meglehetősen hallgatag Tiba ráadásul nem is a saját zsebből vitte a könyöradományt, hanem bartereztek: a tiszagyulaházi közmunkások által megtermelt virágot cserélték be választási burgonyára.

„Mindenki szívesen fogadja, ha az önkormányzat, még ha szerény mértékben is, de nem feledkezik el a településen élőkről” – magyarázta Tiba István a Facebook-oldalán, azt is világossá téve, hogy az emberek nagyon meg voltak elégedve az adománnyal! Egy tiszagyulaházai lakos állítólag miután átvette a csomagot, egyenesen azzal nyugtatta a nagyurakat:

„Nem az érték a fontos, hanem a gesztus! Nagyra értékeljük képviselő úr, polgármester úr!”

Tiba mindenesetre kikapcsolta a posztjánál a kommentelést, így akárki már nem írhat oda hasonló szép szavakat.

Tiszagyulaháza köztudottan híres a közmunkaprogramban megtermelt csodálatos virágairól, mely értéket barter…

Posted by Dr. Tiba István on Thursday, November 25, 2021

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő ugyanakkor megjegyzi: ha Tiba igazán akarna tenni a mélyszegénységben élőkért, akkor több lehetősége is lenne krumplis kampányfotók készítésénél.

„Tehetne az ellen, hogy járásonként milliárdokat lopnak el a legszegényebbek felzárkóztatására szánt EU-s programokból, tehetne a felnőttképzésre szánt sok tízmilliárd EU-s támogatás szétlopása ellen, szólhatna a főnökének, hogy a rokkantnyugdíjak »felülvizsgálatával« hány embert löktek az addiginál is nagyobb nyomorba, hogy az otthonápolási díjak mennyire nevetségesen alacsonyak, hogy egy ilyen kis pici faluban, közel a nyugdíjhoz milyen nehéz munkát találni” – sorolja Hadházy, úgy folytatva: „szólhatna a Fideszben, hogy a királyi vár, a stadionok, kelebiai kínai vasút, saját zsebük megtömése stb. helyett lehetne a szociális hálóra, emberek továbbképzésére, egészségére is költeni”.

Kapcsolódó hírek