Szijjártó szerint visszataszító, hogy politikát csinálnak a vakcinából, majd hazaszaladt kitüntetni az orosz egészségügyi miniszter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszterként bemutatkozó politikus az oroszországi Obnyinszkben.
Szijjártó Péter magyar külügyminiszterként bemutatkozó politikus az oroszországi Obnyinszkben. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából

méltatlankodott a komplett koronavírus-járványból mást sem csináló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Obnyinszkban, Mihail Murasko egészségügyi miniszter magyar kitüntetésének átadásán, ahová még Müller Cecíliát is magával rángatta.

„Szánalmasnak tartom, sőt, mivel emberéletekről van szó, visszataszítónak tartom, hogy sok országban a mai napig politikai és ideológiai kérdést csinálnak az oltásokból. A vakcina nem ideológiai kérdés, a vakcina életet ment és politikai ideológiával életet menteni nem lehet ” – magyarázta Szijjártó Péter.

A keleti féldiktatúrák Magyarországon politizáló utazó ügynöke megköszönte Mihail Muraskónak, hogy olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt!

Világos volt, hogy akinek először lesz vakcinája, az előbb és több emberéletet tud megmenteni – mesélte Szijjártó Péter, nem különösebben foglalkozva a ténnyel, hogy

az EU-ban csak egy országban rosszabb a Covid-halálozási mutató, mint nálunk.

Szijjártó mindenesetre „a magyar oltási kampány sikeréről” beszélt, ami szerinte azon múlt, „hogy az elején tudunk gyorsan oltani. És azért tudtunk gyorsan oltani, mert több vakcinánk volt, mint másoknak”.

Szijjártó Péter egyébként Müller Cecíliával együtt utazott a Magyar Érdemrend középkeresztjét átadni az orosz egészségügyi tárca vezetőjének (ha esetleg bárkiben kérdésként merült volna fel, hogy a „magyar” külügyminiszter és a nagyvenyimi háziorvos országos tisztifőorvos biztosan a megfelelő országban múlatja-e az időt a negyedik hullám közepén).

Kapcsolódó hírek