Lázár János élő videóban osztott ki egy oltástagadót

Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.
Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos. Fotó: Facebook/Lázár János

Online fórumot tartott szerda este a tram-trainről Lázár János kormánybiztos, de nem csak a vasútvillamost érintő kérdések kerültek szóba, egy oltástagadó kommentjére reagálva a politikus azt mondta, „mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni”.

A Szegeder vette észre, hogy a vicces beszólogatásokkal és Lázár személyét negatívan megszólító kommentekkel tarkított adásban a fideszes „óriási intellektuális teljesítménynek” nevezte az egyik, oltások veszélyességéről értekező hozzászóló véleményét. A kormánybiztos úgy reagált,

mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni, de szerinte itt a társadalomról van szó, afelé tartozunk felelősséggel, mint egyén, ezért az oltás felvételére buzdít.

Az idézett rész a videó 31. perctől következik:

A tram-train egyébként Lázár János szerint nem túlárazott a projekt, hiszen nem is tudjuk mihez viszonyítani, máshol még nem épült ilyen. Szerinte a 16 milliárdos eredeti ár még 15 éve merült fel, azóta növekedtek az építőipari árak és minden más is.

A miniszter megemlítette, hogy a projekttel a Szegedre járás komfortosabb lesz, mert szerinte a megyeszékhelyen „nem megoldott a tömegközlekedés és a parkolás”, így akár 50 perccel előbb el kell indulnia a vásárhelyieknek a munkába, a tram-train pedig ezen fog könnyíteni.

Kapcsolódó hírek