Szexre akart kényszeríteni két nőt egy debreceni katonatiszt

Szexre akart kényszeríteni két nőt egy debreceni katonatiszt

Szexre akarta kényszeríteni két női beosztottját egy debreceni katonatiszt, a férfit letartóztatták – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kétrendbeli, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsította meg a férfit. A gyanúsítás szerint a katona

2019 januárjától többször is arra próbálta rávenni a beosztottját, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele, amit a nő minden alkalommal elhárított.

Az elutasítást követően a gyanúsított kritizálni kezdte a nő munkáját, és közölte, hogy ezt addig folytatja, amíg nem enged neki. Miután a nő továbbra is hajthatatlan maradt, a férfi több alkalommal, különféle, az állományviszonyát is érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy a nő tegyen eleget a felszólításnak.

A volt katona aztán egy idén májusi gyakorlat során egy másik alárendeltjénél is bepróbálkozott, akivel szintén „szexuális cselekményt akar végezni”.

Az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. A katona szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.

Kapcsolódó hírek