Betegektől és idős asszonytól is lopott egy kórházi takarítónő

Vádat emelt az ügyészség egy nővel szemben, aki a gyanú szerint otthonában rabolt ki egy időskorú nőt, valamint több kórházban lévő beteget is meglopott.

Az ügyészség közlése szerint a 32 éves T. V. Krisztina az idős asszonyt a VII. kerületi Hernád utcában szemelte ki magának még 2020 szeptemberében, akit egészen hazáig követett. A bejáratnál aztán leszólította az asszonyt, és felajánlotta neki a segítségét, majd bekísérte a lakásába, végül pedig inni kért tőle.

Miután bejutott a lakásba, jelezte, hogy szeretné igénybe venni a mellékhelyiséget. A vendéglátó erre már nemet mondott, majd kérte, hogy távozzon lakásából. Azt is közölte a „vendégével”, hogy a fia is nemsokára megérkezik.

T. V. Krisztina ekkor a földre lökte az asszonyt, majd dulakodni kezdett vele, hogy az aranygyűrűit letépje az ujjairól. Távozás előtt a támadó a pénzt is kivette áldozata tárcájából, majd elhagyta a helyszínt. Az ellopott gyűrűket egy zálogházban értékesítette.

A vádiratból kiderült, hogy T. V. Krisztina még tavaly februárban dolgozott takarítónőként egy budapesti kórházban, ahol három betegtől is pénzt lopott.

Az ügyészség a nőre végrehajtandó fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint közügyektől való eltiltást is kért.

Kapcsolódó hírek