Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

A holland miniszterelnök erőszakos idiótáknak nevezte a lezárásellenes tüntetőket

Hágában egy beteget szállító mentőautó szélvédőjét is betörték a tiltakozók.

Utcakép Rotterdamban a hétvégi koronavírus elleni korlátozások miatt kirobbant tüntetések után.
Utcakép Rotterdamban a hétvégi koronavírus elleni korlátozások miatt kirobbant tüntetések után. Részlet a GelreNieuws videójából.

Erőszakos idiótáknak nevezte a koronavírus elleni korlátozások miatt utcára vonulókat Mark Rutte holland miniszterelnök – írja a Portfolio a Reuters nyomán.

A dolog előzménye, hogy hétvégén erőszakos tiltakozások robbantak ki Hollandiában a korlátozásokat elutasítandó. Az egész országban zavargások voltak, több mint 100 randalírozót letartóztattak, Rotterdamban a rendőrség a tömegbe lőtt.

„A társadalomban széleskörű ellenállás van a korlátozások ellen, mert már egy ideje küzdünk a koronavírus ellen, de soha nem fogom elfogadni, hogy idióták erőszakhoz folyamodjanak csak azért, mert elégedetlenek”

– mondta a miniszterelnök.

A tüntetők egyebek mellett kövekkel dobálták meg a rendőrautókat, de Hágában még egy mentőautó szélvédőjét is betörték, ami éppen egy beteget próbált meg kórházba szállítani. A tiltakozások Rotterdamban robbantak ki először, miután sokan nem tartják elfogadhatónak, hogy az oltatlanokat több szolgáltatás igénybevételétől is eltiltották.