Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Halott feküdt az ágyon, miközben az M1 a Honvédkórházban forgatott

Részlet az M1 Híradó riportjából.
Részlet az M1 Híradó riportjából.

Közel egy év után ismét beküldték az állami tévé kameráit a Honvédkórházba, hogy bemutassák, újra megfeszített küzdelem folyik a koronavírusos betegek életéért.

A Híradóban azt is elmondták: a Covid-osztályon azt tapasztalják, amikor a beoltatlan betegek kikerülnek a kórházból, szinte minden esetben meggondolják magukat és úgy döntenek: mégis kérik az oltást. A szakemberek arról beszéltek, hogy még ennyi idő után sem biztos, hogy az emberek megértik: életbevágóan fontos az oltás.

Amikor az M1 stábja a kórteremben forgatott, az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt, aki nem sokkal korábban belehalt a koronavírusba. Emiatt a riportban kegyeleti okokból ki is takarták a kép egy részét.

A riport szerint a lélegeztetésre szoruló fertőzöttek többsége nem kérte az oltást, sokuk állapota pedig olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni.

Deim Zsolt, egy oltatlan beteg az M1-nek úgy nyilatkozott: eddig megpróbálták oltás nélkül. Azzal, hogy már átestek a betegségen, be kell látni, „hogy ez nem megy nélküle” – fogalmazott.

„Ha én egyszer innen kijutok és felépülök, akkor én mindenféleképpen be fogom magamat oltatni”

– szögezte le a beteg.

Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakorvosa azt mondta: határozottan látszik az oltások hatása. Több szempontból, egyrészt oltással ritka, aki az intenzív osztályra kerül. Előfordul de arányában sokkal-sokkal ritkábban, mint oltatlanul. „Másrészt aki oltás után kerül ide az intenzív osztályra, az sokkal jobb eséllyel kerül ki innen élve” – emelte ki.

Péter Ádám is arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert a járvány negyedik hullámának megfékezéséhez erre van szükség.

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Az ünnepi hétvégén nem lehet szülni a Honvédkórházban

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti