Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

3 tipp, amivel megvédheted bútoraidat a cicád karmaitól

A macskák előszeretettel élesítik a karmaikat, és ezt általában olyan felületeken teszik, amivel sok bosszúságot okoznak a gazdáiknak. Nesze neked székláb, bőrkanapé, ajtófélfa és perzsaszőnyeg. Vagy mégsem? Bútormentő tippjeinkkel megvédheted értékes tárgyaidat a kegyetlen kis fenevadtól.

https-__petguru.hu_ - 2021 november - Cikk5

1. Adj neki alternatív lehetőséget a kaparászásra!

A macskák nem azért karmolják szét a bútorokat, mert ezzel bosszantani akarják a gazdájukat, hanem így tartják rendben a karmaikat és bizonyos területmegjelelő szerepe is van. Ahogy a rágcsáló állatoknak folyton rágniuk kell, úgy a cicák is ellenállhatatlan vágyat éreznek a kaparásra. Ez tehát egy természetes viselkedésforma, amit nem lehet, és nem is szabad teljes mértékben megtiltani kedvencednek.

A békés együttélés érdekében az lesz a legjobb, ha rendelkezésére bocsátasz olyan felületeket, ahol nyugodtan hódolhat a szenvedélyének. Nézz körül a Petguru macskabútorai között, biztosan találsz megfelelőt!

Ha helyhiánnyal küzdesz, akkor egy szimpla kaparórúd, vagy esetleg egy kaparófa is életmentő lehet, de ha a lakásod méretei megengedik, akkor szerezz be egy komplett lakosztályt kedvencednek!

Többféle kaparófa, pihe-puha fekhely, mászóka, magaslati megfigyelőpont, búvóhely állhat rendelkezésére. Egy ilyen luxuslakóhely tulajdonosának eszébe sem jut majd a karmait a kanapé karfáján élezni.

Ha pedig mégis, nos, akkor jöhet egy-egy erélyesebb dorgálás, vagy esetleg egy jól célzott vizsugár egy vizipisztolyból. A macskák azonban roppant intelligensek, így valószínűleg kedvenced is hamar megtanulja majd, hogy mire való a kaparófa és előszeretettel fogja használni azt.

2. Vedd el a kedvét a bútorokon való karmolászástól!

Ha a cica továbbra is tiltott helyeken élesíti a karmait, akkor alkalmazd az előbb is említett leszidást, vagy vizspricc módszerét. Azonban sose légy durva vagy agresszív az állattal szemben!

Ha ez nem használ, mert a kis bestia továbbra sem kíméli a bútorokat, akkor próbálkozhatsz a a macskariasztó spray használatával is. Ezek a termékek olyan illatanyagokat tartalmaznak, amelyeket a macskák nem kedvelnek, így jó eséllyel a közelébe sem mennek azoknak a bútoroknak, amelyekre ráfújtad.

Ennek a módszernek viszont az a hátulütője, hogy a szag viszonylag hamar elillan, így gyakran kell használnod, illetve ha túlzásba viszed, akkor lehet, hogy a macska már a helyiségbe sem fogja betenni a mancsát. Ezért csak javíthatatlanul komisz cicáknál, vagy ideiglenes megoldásként javasoljuk, amíg nem áll rendelkezésre kaparófa.

3. Kurtítsd meg a karmait!

Némely macskatartó hevesen ellenzi a karomvágást, mások szerint pedig a szobacicák esetében semmi gond nincs vele. Ami bizonyos, hogy a körömvágást csak fokozott körültekintéssel, az erre célra szolgáló karomvágó eszközzel lehet végezni.

A karmoknak csak a végét szabad levágni, ahol nincsenek idegek, így nem okozol fájdalmat a cicának. Persze egy hevesen tiltakozó macskánál ezt nem könnyű kivitelezni, ezért ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor inkább fordulj állatorvoshoz vagy állat kozmetikushoz!

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt