Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Orbán a pulpitusról üzent feleségének: „Mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg”

Ani még egyelőre kitart.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Óriási meglepetésre” újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A kormányfőt, aki egyetlen jelölt volt, 1061 szavazattal választották meg a küldöttek.

A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1050 szavazat), Németh Szilárdot (1025 szavazat) és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

Orbán Viktor 50 perces beszéddel köszönte meg az emberei bizalmát, és nem feledkezett meg feleségéről, Lévai Anikóról sem. Viccesen megjegyezte, a családos emberek szerinte tudják, „hogy működik ez”: nem dönthetnek egyedül. Állítása szerint ugyanis az új elnöki ciklusához engedélyt kellett kérnie feleségétől is.

Több mint 35 éve csinálom, mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg. Köszönöm, Ani!

– mondta beszéde elején a miniszterelnök.

Újra győzni fogunk, mert Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra!

Újra győzni fogunk, mert Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra!

Posted by Orbán Viktor on Sunday, November 14, 2021

Már tényleg csak még újabb 10 év kell

Orbán Viktor beszédének egyik legérdekesebb része az volt, amikor azt állította, ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé!

„Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?”

– tette fel a nagy kérdéseket tíz évnyi, gyakorlatilag teljhatalommal kormányzás után. Úgy folytatta: ha folytatjuk a polgári kereszténydemokrata kormányzást, tíz év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg „Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk” – harsogta az unásig hallott ígéreteket.

Brüsszelt is meg kell újítani

Orbán arról is beszélt, hogy „Brüsszelt” szerinte teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik. A pártelnökké újraválasztott politikus úgy fogalmazott: az Európai Unió válságról válságra bukdácsol, „szivárványszínű árnyéka önmagának”, és ha így megy tovább, elfogy, mint a holdvilág. Ezért támogatja a Fidesz a lengyel kezdeményezést az egész európai jobboldal újjászervezésére.

Szó sem volt arról, hogy lépésről lépésre elveszik a jogainkat – fogalmazott. Nem szabad passzívan elfogadni minden brüsszeli tervet – folytatta, hozzátéve: szuverének akarunk lenni, és nem akarunk integráció helyett európai egyesült államokat.

Háromféle hazaszeretet van

Tizenhat évet ellenzékben, tizenhat évet kormányon csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni – fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor azt is mondta, háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért „nem megyünk a szomszédba”, de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek – magyarázta a Fidesz politikai közösségét jellemezve.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter