Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Miért olyan nagyszerű készülék a páramentesítő?

HirdetésHirdetés

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy beszereznek egy páramentesítő készüléket otthonukba. A készülék lényege, hogy biztosítja a levegő megfelelő nedvességtartalmát azáltal, hogy magába szippantja a levegő fokozott nedvességkoncentrációját, kifelé pedig már kisebb páratartalmú levegőt áramoltat.

https-__lpv.hu_ - 2021 november - Cikk2

Sokan azonban még mindig úgy gondolják, hogy ez az eszköz nem feltétlen éri meg, hiszen működése során nem produkál látható eredményt. Pedig számtalan előnye van, csak épp ez a levegő minőségében látszik meg!

De vajon miért szeretjük a páramentesítő készülékeket, és hogyan lehetnek ezek a szolgálatunkra? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Segít az optimális páratartalom elérésében

Bár sokan nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora a levegő páratartalma. Az ideális nedvességkoncentráció körülményektől, az épület adottságaitól, az évszaktól és számos egyéb tényezőtől függ.

Sem a túl magas, sem a túl alacsony páratartalom nem megfelelő. Az alacsony páratartalom esetén a levegő szárazzá válik, ami irritálhatja a légutakat és az erre érzékenyeknél köhögést, kiszáradt nyálkahártyát, orrszárazságot eredményezhet.

Ezzel szemben a magas páratartalom esetén változhat a komfortérzet. Esetenként jelentkezhet túlzott izzadás, nehezebb légzés, nyirkos bőr. Emellett a párás, nedves levegő kedvez a kórokozók szaporodásának is.

A túl magas páratartalom azonban nem csak a komfortérzetünket befolyásolhatja, de lakásunk állapotát is. A magas nedvességkoncentráció előbb-utóbb kicsapódik a hideg felületeken. A falakon megjelenő nedvességfoltok azonban nem csak, hogy nem túl esztétikusak, de a penész is hamar megjelenhet rajtuk, amit biztosan mindenki szeretne elkerülni otthonában. Érdemes tudni, hogy a penész nem csak akkor jelenik meg, amikor kicsapódik a víz a falakra, hanem már ennél sokkal előbb, már magas páratartalom esetén is életképes.

A páramentesítő készülékek használatával megoldhatod ezeket a problémákat. Ha prémiumkategóriás páramentesítőre vágysz, akkor nézz szét a Trotec – LPV kínálatában!

Csendes, hatékony és gazdaságos működés

Amennyiben jó minőségű páramentesítő készüléket választottunk otthonunkba, akkor az néhány gombnyomás segítségével gyorsan és egyszerűen beüzemelhető. Működése alatt csendesen és hatékonyan teszi a dolgát. A tévhitekkel ellentétben energiatakarékosan működtethető, így nem kell tartanunk a magas villanyszámlától sem.

Amire érdemes odafigyelnünk vásárlás előtt, hogy mindig a helyiséghez megfelelő készüléket válasszuk. A páramentesítők eltérő teljesítménnyel bírnak. Egy alacsony teljesítményű készülék nem feltétlen fogja tudni megfelelően páramentesíteni a nagyobb helyiségeket, míg a túl nagy teljesítményű készülékek feleslegesek kis méretű helyiségekbe. Vásárlás előtt tehát érdemes kikérni szakértők tanácsát!

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában