Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Miért ne használj ingyen honlapkészítőket?

Miért ne használj ingyen honlapkészítőket?

Az életben számtalanszor tapasztalhattad már, hogy sokszor az olcsó a drága, például egy cipőnél, amikor megveszed a legolcsóbb cipőt és egy év múlva dobhatod ki, míg a jó minőségű cipő akár 10 évig is kitarthat.

Hasonló gondolatmenet alapján megmutatjuk ebben a bejegyzésben, miért nem érdemes bedőlni az ingyen weboldalkészítést kínáló lehetőségeknek, mit kell átgondolni, ha ilyen ajánlattal találkozol.

Miért nem előnyös az ingyen weboldalkészítő használata?

Ma már számtalan szolgáltató ajánl fejlesztői tudás nélkül használható weboldalkészítőt, amelyekkel néhány kattintással létre lehet hozni egy weboldalt, és ezzel nincs is baj. Hogy miért nem ajánljuk ezeket a platformokat, annak több nyomós indoka van:

1. A weboldal nem kerül a birtokodba és nem költöztethető

Minden, amit az ingyenes szerkesztőkkel készítesz, a szolgáltató szerverein tárolódik, tehát nem a tiéd. Sem a kódot, sem a tartalmakat nem tudod átvinni máshová, az egész munkát kezdheted elölről. Ha viszont WordPress-ben építed fel a weboldalad, amely egy ingyenes nyílt forráskódú tartalomkezelő, akkor nem ütközöl ilyen problémába, te választhatsz tárhelyszolgáltatót és ha probléma adódik, gond nélkül választhatsz másikat.

2. Nem optimális SEO szempontból

Bár néhány SEO optimalizáláshoz szükséges adathoz kapsz hozzáférést, nem minden beállítást tudsz elvégezni.

3. Nem kapsz megfelelő támogatást

Az ingyenes honlapépítőknél nincs megfelelő ügyfélszolgálat, ha problémád van, csak magadra számíthatsz, vagy fizetned kell a támogatásért.

4. Csak látszólag ingyenes

Számos trükköt bevetnek az ilyen oldalépítők, hogy végül mégis fizess valamennyit a weboldalért, például ha saját domainnevet, nagyobb tárhelyet, kiegészítő funkciót vagy egyebet szeretnél. Sok bővítmény a WordPress-ben is fizetős, de legalább ennyi ingyenes bővítményt is találhatsz. A WordPress telepítéséről számtalan információt találhatsz a WPKurzus oldalán.

5. Korlátozott az egyedi megoldások lehetősége

A testreszabhatóság szinte minimális, de ha elfogadod a korlátokat, messziről fog látszani a weboldaladon, hogy ingyenes szerkesztővel készült.

6. Az ingyenesség együtt jár a kéretlen reklámokkal

A kéretlen reklámokból minden látogatód tudni fogja, mivel készült az oldalad, és ez nem vet jó fényt a vállalkozásodra.

7. A sebessége nem megfelelő

Mivel nem választhatsz tárhelyszolgáltatót, nem tudod, hány másik sorstársaddal kell osztoznod az adott tárhelyen, amelynek egyenes következménye a korlátozott sávszélesség és a nem megfelelő sebesség.

8. Csökkentett a funkcionalitása

A teljes oldalszerkesztő platformot néhány (sokszor egyetlen) fejlesztő készíti, így nem fejlődik a platform megfelelő gyorsasággal.

Összegzés

Ha hosszú távon gondolkodsz és profi weboldalt szeretnél, nem érdemes ingyenes weboldalszerkesztőt választanod. Valamennyit érdemes rááldoznod már az induláskor.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt