Az otthon melegét adó textilek és kárpitok

Az otthon melegét adó textilek és kárpitok

2020-ban a járványügyi korlátozások világszerte több-kevesebb időre a családokat a lakásaikba kényszerítették. Soha nem volt még olyan fontos, mint azóta, hogy az otthonod akár munkaállomásként is jól funkcionáljon, de pihenésedet is támogassa.

A textilek anyagukkal, színvilágukkal, nagyobb anyagi beruházás nélkül is képesek egy pillanat alatt meghittséget, lágyságot, puhaságot vinni a megszokott környezetbe. A DODO munkatársai segítenek abban, hogy valóban olyan textíliákat és kárpitokat válassz, ami neked való.

Variációk bútorszövetre

Ma már olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a bútorszövet nem csupán lószőrt vagy gyapjút jelent, hanem anyagok széles választéka áll a rendelkezésedre.

A DODO csapata összegyűjtötte neked az anyagok egyes tulajdonságait, hogy a számodra legmegfelelőbbet tudd kiválasztani.

  • Zsenília: Jól bírja az erős igénybevételt, így gyermekek vagy kisállat mellé remek választás. Mivel jó a kopásállósága, sokáig élvezheted kellemesen puha és szép megjelenését.
  • Bársony: A régi klasszikusok “ruhadarabja”, az elegancia hírnöke. Kimondottan ellenáll az igénybevételnek, ha jó minőségű.
  • Öko bőr: Nem is bőr, de nem is műbőr. Könnyen tisztítható, hosszú élettartamú. Ár-érték arányban kiváló választás, a rengeteg színvariációjával saját stílusodhoz igazíthatod.
  • Gyapjú szövet: Az egyik legnépszerűbb anyag, hiszen tartós és elképesztően kényelmes. Flexibilis, emellett jó hőszigetelő. További előnye, hogy viszonylag könnyen tisztítható, pláne, ha cserélhető huzatként használod. Mintázata és színei rendkívül változatosak.
  • Művelúr: Izgalmasan puha anyag, ami nem sorolható se a bőr, se a szövet kategóriába. Érdemes az impregnált verzióját vásárolnod, ha ellenálló anyagot keresel, de nem szeretnél a művelúrról lemondani.

Milyen a számodra ideális kárpit?

Ökölszabály: ki és hogyan fogja az adott bevonatú bútort használni? Olyan helyeken, mint például a nappali, ahol sokkal többet vagytok, és akár nemcsak ti, hanem vendégek is, célszerű strapabíró kárpitot választani.

A kárpittisztítás elég macerás tevékenység, ezért az is legyen a főbb szempontok között, hogy vagy könnyen tisztítható legyen, vagy tudd vállalni a profi tisztítás költségeit.

A DODO webáruház egyedi bútor kínálatában biztosan megtalálod a megfelelőt, hiszen számos termék közül szemezgethetsz.

Kisgyermek és háziállat mellé ajánljuk

Hogy ne bosszankodással teljen a gyereknevelés vagy a házi kedvenc tanítása, az a legcélszerűbb, ha könnyen tisztítható szövetek közül választasz. Ilyen például az impregnált velúr vagy a pihe-puha plüss. Gondolkodhatsz bőr bevonatban is, ilyenkor a bútort olyan helyre tedd, ahol nem éri közvetlenül UV-sugárzás.

Kárpit, a te szolgálatodra

Kárpit kérdésben nincs megalkuvás. A bútor a szövetével együtt a te kényelmedet kell, hogy szolgálja. Bátran tapintsd meg, érezd a melegségét vagy éppen a hűvösségét, képzeld el a jövőbeni használat közben.

Kapcsolódó hírek